субота, 13 лютого 2021 15:57

Дані 30 тис. прихильників Навального "злили" в Telegram-канали

Дані 30 тис. прихильників Навального "злили" в Telegram-канали
Дані близько 30 тис. прихильників російського опозиціонера Олексія Навального "злили" у Telegram-канали. Фото: REUTERS

Дані близько 30 тис. прихильників російського опозиціонера Олексія Навального "злили" у Telegram-канали які спеціалізуються на витоках даних.

У файлі під назвою "ФБК" містяться імена, прізвища та номери телефонів близько 30 тисяч жителів Росії, серед яких є координатори регіональних штабів Навального. Про це повідомляє "Комерсант".

Імена людей, що згадуються в файлі, збігаються з тими, які вказані у них в акаунтах у "ВКонтакте". Деякі з них складаються в опозиційних групах в соціальній мережі, інші – фігурують у списках затриманих на акціях протесту на підтримку Навального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Навальним: адвокат вказав на важливий ньюанс

Видання зв'язалося з 30 людьми, дані яких містяться у файлі. Четверо з них підтвердили участь в спільнотах прихильників Навального. Крім того, глава штабу Навального в Ростові-на-Дону Ксенія Серьодкіна заявила, що в базі дійсно вказані її дані.

Фахівці, опитані виданням, припустили, що база складена за відкритими джерелами. І може бути не пов'язана з прямим витоком.

Російському політику Олексію Навальному змінили умовний термін на реальний. Він має провести 2 роки та 8 місяців ув'язнення в колонії загального режиму. Врахували рік, який Навальний провів під домашнім арештом. Олексія Навального і його брата Олега у 2014 році звинуватили в тому, що їхній бізнес з доставки посилок завдав шкоди великому клієнтові - косметичній компанії "Ів Роше". Олексію присудили умовний термін, а його братові Олегу - реальний 3,5 роки колонії. Зараз Федеральна служба виконання покарань вирішила, що Навальний порушив правила випробувального терміну, і вимагала, щоб він прийшов на інспекцію 29 грудня. Він перебував на лікуванні в Німеччині після отруєння. ФСВП вважає, що він міг з'явитися: як вважає відомство, політик був достатньо здоровий. 6-річний випробувальний термін закінчився 30 грудня торік.

Зараз ви читаєте новину «Дані 30 тис. прихильників Навального "злили" в Telegram-канали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути