субота, 07 квітня 2018 00:14

Цукерберг повідомив про нововведення у Facebook

Цукерберг повідомив про нововведення у Facebook
Засновник Facebook Марк Цукерберг. Фото: ВВС

Компанія Facebook напередодні виступу генерального директора Марка Цукерберга на Капітолійському пагорбі опублікувала два нововведення на своїй платформі.

Вона буде маркувати всі політичні та рекламні оголошення, а також покаже, хто заплатив за них. Крім того, компанія заведе базу даних на рекламодавців. Про це повідомляє CNN.

Нове маркування буде впроваджено по всьому світу найближчим часом. Оголошення будуть розміщені в базу даних для пошуку старої політичної реклами, яка буде випущена в червні 2018 року. Архів міститиме докладну інформацію про те, скільки коштує реклама і які люди рекламують таргетинг. Оголошення зберігатимуться в ній протягом чотирьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг повідомив про "зачистку" Facebook від російських тролів

"Відтепер кожен рекламодавець, який хоче запускати політичні або рекламні оголошення, повинен бути верифікований. Для цього рекламодавці повинні підтвердити свої особистість і місце розташування. Будь-якому рекламодавцеві, який не пройде верифікацію, заборонять запускати політичні або рекламні оголошення. Ми також відзначимо їх, і рекламодавці повинні будуть показати вам, хто за них заплатив", - написав на своїй сторінці в Facebook Цукерберг.

За його словами, компанія найме "тисячі людей", які стежитимуть за верифікацією великих сторінок і перевіркою рекламодавців. Цукерберг вважає, що це ускладнить поширення фейковоЇ інформації та використання несправжніх акаунтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook-скандал: Цукерберг зробив неочікувану заяву

"Ми сповнені рішучості домогтися цього протягом критичних місяців до виборів 2018 року. Ці кроки самі по собі не зупинять всіх людей, які намагаються створювати систему. Але їм буде набагато важче зробити те, що зробили росіяни під час виборів у 2016 році, і використовувати підроблені облікові записи та сторінки для реклами. Ми підтримуємо закон про чесну рекламу. Це допоможе підняти планку всієї політичної реклами в мережі", - повідомив Цукерберг.

Раніше соцмережа Facebook заблокувала понад 270 сторінок, які керувались з російського "Агентства досліджень інтернету". Сторінки використовувалися для маніпуляцій громадською думкою у самій Росії, та сусідніх країнах.

Засновник Facebook Марк Цукерберг зазначив, що у найближчі кілька тижнів користувачі за допомогою спеціального інструменту зможуть перевірити, чи стежили вони за обліковими записами, контрольованими "фабрикою тролів".

Зараз ви читаєте новину «Цукерберг повідомив про нововведення у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути