вівторок, 11 травня 2021 07:27

Covid-вакциною Pfizer щеплюватимуть дітей та підлітків

Covid-вакциною Pfizer щеплюватимуть дітей та підлітків
Раніше вакцина була схвалена для осіб від 16 років. Фото: Reuters

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило екстрене застосування Covid-вакцини від компаній Pfizer і BioNTech для дітей віком 12-15 років. Хоча остаточний дозвіл буде пізніше, вакцинація підлітків може початися вже найближчими днями.

Виконувачка обов'язків комісара FDA Джанет Вудкок назвала це рішення важливим кроком у боротьбі з пандемією, йдеться у повідомленні американського регулятора. Раніше вакцина була схвалена для осіб від 16 років.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів — один з федеральних виконавчих департаментів. Регулятор займається контролем якості харчових продуктів, лікарських препаратів, косметичних засобів, тютюнових виробів і деяких інших категорій товарів, а також здійснює контроль за дотриманням законодавства і стандартів у цій галузі. Глава FDA пропонується президентом США і затверджується Сенатом. Він підпорядковується міністру охорони здоров'я і соцслужб США.

Нещодавно міністерство охорони здоров'я Канади схвалило використання вакцини Pfizer-BioNTech для дітей від 12 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали застосовувати вакцину Pfizer

Вакцини проти коронавірусу від компаній Pfizer і BioNTech на 100% ефективні для дітей віком 12-15 років. За словами представників компаній, вакцина викликала стійку реакцію антитіл у дітей. Ці показники перевищують результати попереднього дослідження серед осіб віком 16-25 років.

Зараз ви читаєте новину «Covid-вакциною Pfizer щеплюватимуть дітей та підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути