Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2021 00:12

Covid-19. Вакцина від Pfizer захистить проти двох нових штамів

Covid-19. Вакцина від Pfizer захистить проти двох нових штамів
Вакцина компанії Pfizer довела свою ефективність.

Вакцина спільного виробництва США та Німеччини показала високу ефективність проти двох нових штамів коронавірусу: британського та південноафриканського.

Таке дослідження провели науковці Медичного відділення Техаського університету та спеціалісти компанії Pfizer. Його опублікували у виданні Nature Medicine.

Зокрема науковці досліджували ефективність вакцини на трьох моделях мутованого коронавірусу. Результати дослідження показали, що мутації мали незначний вплив на нейтралізацію дії вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна одна з перших отримає вакцину від програми Covax

Однак, вчені зазначили, що через ризик нових мутацій вірус SARS-CoV-2 вимагає постійного контролю та перевірки ефективності вакцини щодо нових штамів. Наразі немає впевненості у тому, що вакцини, які використовуються зараз, будуть ефективними проти можливих нових варіантів вірусу в майбутньому.

Раніше нові дослідження вакцини AstraZeneca показали, що цей препарат забезпечує лише обмежений захист від захворювань, викликаних "південноафриканським" варіантом коронавірусу.

Компанія-виробник AstraZeneca ще не змогла належним чином встановити, чи зможе щеплення їхньою вакциною запобігти важким захворюванням та госпіталізації внаслідок інфікування "південноафриканським" штамом коронавірусу, оскільки в дослідженні препарату брали участь переважно молоді здорові люди.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19. Вакцина від Pfizer захистить проти двох нових штамів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути