неділя, 09 жовтня 2016 15:19

Чиновника засудили за хабарництво до страти

Чиновника засудили за хабарництво до страти

У Китаї колишнього боса Комуністичної партії південно-західної провінції Юньнань засудили до смертної кари за хабарництво з дворічним відтермінуванням, повідомляє Reuters.

Суд вважає, що 70-річний Бай Eньпай зловживав службовим становищем, в тому числі коли був партійним керівником провінції Юньнань до 2011 року, а також обіймаючи чиновницькі пости у провінції Цінхай. За цей час Бай Eньпай незаконно збагатився на понад 247 млн юанів ($37 млн).

Бай дали два роки відстрочки, тому що він визнав свої злочини і висловив жаль з цього приводу. Крім того повернув награбоване у повному обсязі, сказав суд. Як правило, смертні вироки у таких випадках замінюють на довічне ув'язнення за умови гарної поведінки.

"Сума хабарів Бай Eньпая була величезню, деталі його злочину дуже серйозними, і їх соціальні наслідки особливо згубні", повідомляє суд на офіційному блозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уклали рейтинг "зрадників" і корупціонерів серед силовиків

Суди у Китаї перебувають під контролем партії. Судді не ризикують кинути виклик партії у звинуваченнях, особливо в справах про хабарництво.

Китай знаходиться у розпалі боротьби з корупцією. Її оголосив генсек Компартії Сі Цзіньпін після приходу до влади майже чотири роки тому. Він наголошував, що проблема хабарництва була настільки серйозною, що загрожує виживанню партії.

Десятки високопоставлених чиновників були ув'язнені протягом антикорупційної кампанії в Піднебесній, в тому числі колишній глава внутрішньої безпеки Чжоу Юнкан.

Смертна кара застосовується щодо чиновників, які отримали хабар на суму від 3 млн юанів ($463 тис.).

Зараз ви читаєте новину «Чиновника засудили за хабарництво до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути