четвер, 23 грудня 2021 12:42

Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна

Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна
Роман Цимбалюк 13 років працює в Росії і відвідує щорічні пресконференції президента РФ. Фото: facebook.com/RomanTsymbaliuk

Український журналіст, власний кореспондент "УНІАН" Роман Цимбалюк не пішов на пресконференцію президента Росії Володимира Путіна.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Ще ні разу за 13 років своєї роботи в Москві я не користувався такою увагою спецслужби пресслужби Кремля, як цього тижня. Мені зателефонували звідти незліченну кількість разів з питанням, чи прийду я на зустріч з Володимиром Путіним в Манежі", - написав Цимбалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матиме нашу підтримку": Україна на зв'язку з журналістом Цимбалюком

Журналіст зазначив, що адміністрація Путіна ініціювала його цькування. І запрошення на пресконференцію виглядає спробою показати "демократичну і дружелюбну налаштованість Путіна у прямому ефірі".

"Мені точно відомо, що проти мене та моєї сім'ї рухає саме "апешечка". Причому, судячи з того, як завзято і глибоко почали копати – навіть на старій роботі моєї дружини – ця справа стане кримінальною", - додав Цимбалюк.

Роман Цимбалюк – єдиний в Росії акредитований український журналіст. Наразі там його обвинувачують у "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі". Причиною цього стало висловлювання на Youtube. Журналіста уже викликали на допит у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Цимбалюк не пішов на пресконференцію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути