Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2021 11:01

Через Навального Німеччина відмовляється від "Північного потоку-2"

Через Навального Німеччина відмовляється від "Північного потоку-2"
Михайло Гончар: Після отруєння Навального у Німеччині вже звучали пропозиції заморозити "Північний потік-2". Фото: reuters

Недавно Федеральне відомство з морського судноплавства та гідрографії, яке дозволило продовжити роботи по "Північному потоку-2" з 15 січня, призупинило дію дозволу.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав експерт з енергетичної безпеки Михайло Гончар.

"Це сталося після апеляції 2 німецьких природоохоронних організацій - Асоціації захисту навколишнього середовища та Спілки охорони природи й біорізноманіття. Припускаю, відіграв роль арешт опозиційного політика Олексія Навального в Москві. Після отруєння його в Німеччині вже звучали пропозиції заморозити "Північний потік-2" на невизначений термін. Цього не відбулося, бо Анґела Меркель зайняла позицію, що економічні проєкти повинні бути поза дією політичних чинників", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін уже не висловлює оптимізму" - "Північний потік-2" не має шансів

За його словами, росіяни, користуючись цим, обшахраювали німців.

"Спочатку гарантували безпеку Навального, а як прибув у РФ - заарештували. Очевидно, на такий випадок у німецької сторони знайшовся "рояль у кущах" - апеляції екологів. Тепер німецький регулятор стверджує, що розгляд апеляцій по суті, обґрунтування яких ще не готові, може затягнутися на невизначений термін, аж до 2022 року", - прогнозує Михайло Гончар.

Повне інтерв'ю читайте у журналі "Країна" від 28 січня.

Компанія Nord Stream 2 AG стверджує, що планує завершити великі будівельні роботи 1-ї з 2 гілок російського газопроводу в обхід України в 1-й половині 2021 року, попри санкції США.

Зараз ви читаєте новину «Через Навального Німеччина відмовляється від "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути