середа, 14 квітня 2021 11:44

Через коронавірус смертність пів року перевищує народжуваність

Через коронавірус смертність пів року перевищує народжуваність
Жінка кладе троянду на місці, що символізує жертв Covid-19, під час акції біля лікарні в Ріо-де-Жанейро, 24 березня 2021 року / CNN

Шостий місяць поспіль у бразильському Ріо-де-Жанейро більше смертей, ніж народжень. Це наслідки кризи Covid-19 у країні.

Друге за чисельність місто зареєструвало 36,4 тис. смертей у березні. Це на 16% більше, ніж 32 тис. новонароджених за місяць. Також щонайменше в 10 інших містах країни з населенням понад пів мільйона осіб зареєстровано більше смертей, ніж народжень минулого місяця. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали рік, який буде гіршим за 2020-й

Міста по країні сильно постраждали від сплеску смертей від Covid-19, частково спричинені новими штатами вірусу, які є заразні. Також сприяє недбалість бразильців до карантину й соціальної дистанції. Похмуре співвідношення смертей і народжень - ще одна лінза до національної кризи, які федеральна та місцеві влади не змогли стримати більше, ніж зарік після початку пандемії.

За статистикою Університету Джона Гопкінса, 77,5 тис. бразильців померли від Covid-19 за останній місяць, і діагностовано понад 2 млн нових випадків. У всіх 27 штатах і федеральному окрузі Бразилії, крім трьох, рівень зайнятості відділень інтенсивної терапії – понад 80%. Населення країни – 211 млн людей.

Вакцинація в Бразилії відбувається повільно. Причини - внутрішні політичні суперечки та труднощі з закупівлею вакцин. За даними МОЗ Бразилії, 6,3 млн осіб або близько 3% населення повністю щеплені. 21,1 млн осіб отримали одну дозу вакцини. Багато малоосвічених бразильців не знають, що слід отримати 2 дози вакцини, тож не приходять по другу.

Експерти кажуть, доки коронавірус безконтрольно поширюється, можуть виникати нові мутації. Існуючі в країні штами, як P.1 спричиняють зростання випадків захворювання в сусідніх країнах і спонукали Францію на цьому тижні призупинити польоти в Бразилію.

Президент країни Жаїр Болсонару підтримав вакцинацію. Але його критики кажуть, щоб він застосував такий же підхід до інших напрямів боротьби з вірусом. Болсонару не раз применшував небезпеки від Covid-19, який називав "маленьким грипом", і казав, що в усіх країнах помирають від коронавірусу. Він наполягає, що економічне здоров'я країни пріоритетніше, ніж карантин.

Зараз ви читаєте новину «Через коронавірус смертність пів року перевищує народжуваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути