четвер, 19 липня 2018 10:07

"Це неприйнятно": В НАТО розкритикували погрози Путіна

"Це неприйнятно": В НАТО розкритикували погрози Путіна
Генсек НАТО вказав Росії, що неприпустимо вирішувати за країн-сусідів питання щодо вступу до Альянсу. Фото: Kherson.life

У НАТО розкритикували слова Путіна про "жорстку реакцію" РФ на можливий вступ до Альянсу України чи Грузії. На думку генсека НАТО Єнса Столтенберга, висловлювання Росії не повинні впливати на потенційних членів Північноатлантичного Альянсу.

Тільки 29 країн-союзників та сама країна-претендент можуть приймати рішення, повідомляє "Сегодня".

"Росія не має ніякого права приймати рішення про те, що повинні робити її сусіди. Грузія, як суверенна і незалежна країна, має право вибору свого власного шляху, включаючи і те, в які безпекові установи вона хоче вступати. Неприйнятно говорити сусідам, що їм робити, а що - ні", - сказав Столтенберг на зустрічі з грузинським прем'єром Мамукою Бахтадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Загрожує незалежності" - у НАТО зробили вагому заяву щодо Криму

Крім того, генсек НАТО наголосив, що думка Росії щодо загрози її безпеці - безпідставна.

"Так відновлюється старе уявлення про сферу інтересів, коли великі держави були здатні вирішувати, що робити, а що ні меншим сусідам. Думати, що питання, які хочуть вирішувати грузини демократичним шляхом, можуть бути загрозою або провокацією для Росії - цілком помилково", - додав Єнс Столтенберг.

Саміт НАТО та зустріч президентів Петра Порошенка і Дональда Трампа мають позитивний результат для України, вважає експерт-міжнародник Ганна Шелест. "У заключній декларації саміту - дуже чіткі і відверті формулювання щодо російських дій проти України, Грузії і навіть Молдови. На українсько-американській зустрічі була підтверджена територіальна цілісність, миротворча операція", - зазначила Шелест.

Зараз ви читаєте новину «"Це неприйнятно": В НАТО розкритикували погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути