Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2018 06:05

"Це було найкраще рішення" - ампутація ноги допомогла жінці стати чемпіонкою

Автор: dailymail
  21-річна Ханна Мур задоволена ампутацією ноги
21-річна Ханна Мур задоволена ампутацією ноги

21-річна Ханна Мур з Великобританії впевнена, що "найкраще рішення" в її житті - ампутація ноги.

У серпні минулого року дівчина стала британським чемпіоном із паратріатлону. Зараз прагне конкурувати на Параолімпійських іграх в Токіо в 2020 році. А також встановила революційний протез ноги, який допоможе здобути їй золоту медаль, повідомляє Daily Mail.

Нова кінцівка виготовлена на замовлення провідною компанією по протезуванню, її вартість £10 тис. (близько 370 тис. грн - Gazeta.ua). Легкі кріпильні скоби з вуглецевого волокна прямо до педалі допомагають максимально використовувати силу ноги, щоб їхати на велосипеді. Протез також забезпечує стабільність в русі на поворотах.

"Того, що я досягла, у мене ніколи не було б без цієї операції, - розповідає Ханна Мур. - Я британський чемпіон, зараз моя мрія - змагатися в Токіо. Спеціальна велосипедна ніжка спроектована як аеродинамічна. Вона набагато легша за ногу, яку я використовувала раніше. Завдяки тому, що протез прикріплюється до педалі, відбувається набагато більша передача енергії. В той же час з моєю звичайною ногою сили частково губляться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахістка з України стала чемпіонкою Європи з бліцу

Після операції дівчина також втратила 25 кг ваги.

"З моменту ампутації, я ніколи не жаліла себе. Все заключалось в тому, щоб максимально використати ситуацію. Довести: "інвалідність" не повинна визначати, що можу і чого не можу зробити. Я досягла набагато більшого, ніж коли-не-будь думала. Це тільки початок".

Автор: dailymail
  21-річна Ханна Мур до операції
21-річна Ханна Мур до операції

Все почалося, коли дівчина пошкодила ногу і на великому пальці почав вростати ніготь. Операція не допомогла. На стопі з'явилася виразка і кінцівка почала гнити. Вона терпіла постійний біль та користувалася інвалідним візком. За чотири роки їй зробили понад 50 безрезультатних операцій.

Незважаючи на відмову страхової компанії оплатити незаплановану операцію, Ханна вирішила ампутувати ногу. За це заплатила лікарям £5 тис. (близько 185 тис. грн).

"Найважчим був період до ампутації. Мені майже щотижня робили операції в Лондоні. Біль був нестерпним, - пригадує дівчина. - Через три місяці після ампутації я почала тренуватися. Мені дуже подобається різноманітність тренувань для трьох видів спорту. Знала людей, які брали участь у тріатлоні. Завжди хотіла спробувати, але не могла наважитися, коли була нога".

Американський сенатор Теммі Дакуорт у 50 років народила дитину. Вона втратила обидві ноги на війні в Іраку, а у 2012 році стала першою жінкою-інвалідом, обраним в Сенат. Тепер жінка ще й одна з десяти жінок в історії США, які народили дитину, займаючи виборну посаду.
Зараз ви читаєте новину «"Це було найкраще рішення" - ампутація ноги допомогла жінці стати чемпіонкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути