Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 10:11

ЦАХАЛ масово атакує об'єкти у Секторі Гази, але ще не вводив війська

ЦАХАЛ масово атакує об'єкти у Секторі Гази, але ще не вводив війська
Нічна атака ЦАХАЛ на палестинські об'єкти в Секторі Газа / Haaretz

У ніч на п'ятницю армія Ізраїлю оголосила, що її повітряні та наземні війська розпочали операцію в Секторі Гази. ЦАХАЛ уночі також обстріляв анклав із танків і артилерії. Проте ізраїльська армія не входила в Сектор Гази. Це найбільша військова операція армії Ізраїлю проти ХАМАСу з 2014 року.

В результаті нічних авіа, артилерійських і танкових обстрілів ізраїльської армії були зруйновані 150 цілей у Секторі Гази. Зокрема, три висотних будівлі. Ізраїль заявляє, що все це об'єкти ХАМАСу. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль відреагував на пропозицію Єгипту про перемир'я з ХАМАС - ЗМІ

Кількість загиблих палестинців у Секторі Газа зросла до 119. Серед жертв 27 дітей і 11 жінок. 600 людей поранені. Про це повідомило МОЗ палестинського анклаву.

Сектор Газа - густонаселена територія, завбільшки 365 кв. км, а це менше, ніж половина Києва, на якій живе понад 2 млн людей.

Кількість загиблих ізраїльтян зросла до восьми осіб, повідомив прессекретар ізраїльської армії, підполковник Джонатан Конрікус. За ніч ХАМАС випустив 55 ракет. Загалом, за останні п'ять днів з Гази по Ізраїлю випустили 1800 ракет. Більшість перехопила ізраїльська ППО "Залізний щит", або впали на території самого Сектора Гази.

Конрікус додав, що наземного вторгнення наразі не було, але ЦАХАЛ провів значну скоординовану операцію, під час якої вночі 160 літаків, а також три бригади піхотних військ діяли разом, щоб знищити систему підземних тунелів, якою в Газу поставляють ракети. Також, за його словами, знищена частина виробничих потужностей ХАМАСу. Він не сказав, чи буде незабаром наземне вторгнення.

Тривають також періодичні вуличні сутички між мусульманами й ізраїльтянами в ізраїльських містах зі змішаним населенням.

У неділю збереться Рада Безпеки ООН, щоб обговорити загострення конфлікту між Ізраїлем і палестинцями. США раніше пропонували провести віртуальну зустріч. РБ ООН двічі на цьому тижні вже збиралася, щоб обговорити найсерйозніші військові дії в регіоні з 2014 року, але не змогла узгодити спільної позиції.

Зараз ви читаєте новину «ЦАХАЛ масово атакує об'єкти у Секторі Гази, але ще не вводив війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути