середа, 24 серпня 2022 12:03

Букет з бавовни й соняшників: британський посол оригінально привітала Україну

Букет з бавовни й соняшників: британський посол оригінально привітала Україну
Пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс опублікувала відеопривітання з Днем Незалежності. Фото: скріншот з відео

Пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс опублікувала відеопривітання з Днем Незалежності.

Вона оригінально звернулася до українців. У ролику британська амбасадорка складала букет із соняшників і бавовни. Зазначила, що навіть в умовах розв'язаної Росією війни українці зберігають почуття гумору та народжують нові символи опору.

Сіммонс сказала, що любить День Незалежності і щороку на нього чекає. Та сьогодні свято затьмарене російською війною.

"Але українці дають гідну відсіч ворогу. Нас це надихає, і разом з нашими союзниками ми робимо все можливе, щоб допомогти у вашій боротьбі", – зазначила пані посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буде остання війна для України за свою свободу" – як народився День Незалежності

Вона додала, що ця допомога включає "і зброю, і навчання, які забезпечує Велика Британія, і санкції, які душать російську воєнну машину, і гуманітарну допомогу для повернення громад до життя".

"Я захоплююся стійкістю і сміливістю українців. Навіть за таких жахливих обставин вони зберігають почуття гумору та народжують нові символи свого опору. Але найважливіше – це розуміння, що, захищаючи свою незалежність, Україна захищає головні цінності вільного світу – свободу та демократію. Саме тому світ об'єднався заради України. І ми будемо з вами стільки, скільки потрібно, щоб День Незалежності став днем вашої остаточної перемоги", – наголосила Сіммонс.

Цьогорічний День Незалежності України припав на 182-й день повномасштабної війни Росії проти нашої держави. Шість місяців нас намагаються знищити, але українці нині – це вільний народ незалежної України, сказав у відеопривітанні з Днем Незалежності президент України Володимир Зеленський.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг привітав Україну з Днем Незалежності. У промові він процитував вірш поета Тараса Шевченка під назвою "Та не однаково мені".

Мер Києва Віталій Кличко привітав українців з 31-ю річницею Незалежності України. Зазначив, що не таким ми собі уявляли цей день.

Зараз ви читаєте новину «Букет з бавовни й соняшників: британський посол оригінально привітала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути