четвер, 18 травня 2017 06:06

"Бухта свободи": закохані художники побудували унікальний маєток на воді
22

Подружжя художників живе у незвичайному маєтку на воді
Фото: Daily Mail
Подружжя художників живе у незвичайному маєтку на воді
Подружжя художників живе у незвичайному маєтку на воді
Подружжя художників живе у незвичайному маєтку на воді
Подружжя художників живе у незвичайному маєтку на воді

Неподалік канадського острова Ванкувер розташувався плавучий комплекс під назвою "Бухта свободи". Його створило подружжя художників, 69-річний Вейн Адамс і 61-річна Кетрін Кінг.

Вейн і Кетрін познайомилися 30 років тому. Вона писала картини, професійно займалася танцями. Він теж був художником, розлученим і з двома дітьми, пише Daily Mail.

Пара зустрілася випадково. Кетрін приїхала давати майстер-клас на острів Ласкеті поблизу Ванкувера. Один з учасників вирішив, що вона стане ідеальною парою для його друга Вейна. Не знав його номеру. Тому просто вийшов надвір і прокричав у небо: "Вейне, приїдь до Ласкеті!". Як не дивно, тоді ж Вейну страшенно захотілося побачити свого друга.

"Він приїхав наступного дня. Це було кохання з першого погляду. Ми три доби ходили разом. Не могли наговоритися", – пригадує Кетрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок у лісі облаштували у скандинавському стилі

Згодом закохані стали думати про власне житло. На створення плавучого дому їх надихнула поїздка до друга, що мав будинок на сваях. Щоб реалізувати свою мрію, витратили 25 років. Фактично все побудували власноруч.

До складу комплексу входять кілька кімнат, кухня, город із теплицями, танцювальний майданчик, ангар для катерів й художня майстерня. Маєток працює на генераторах і сонячній енергії. Тут є піч та система забезпечення питною водою. Подружжя має два човни. На них їздить на риболовлю, за дровами або на "велику землю".

Свою оселю художники сприймають як своєрідну арт-інсталяцію. Постійно щось змінюють і добудовують. Залюбки показують "Бухту свободи" туристам. На згадку дарують їм саморобні свічки.

Життя на воді привчило до труднощів й ризиків, говорять господарі. Приміром, на випадок шторму доводиться скріпляти частини маєтку мотузками. Потім ремонтувати все, що поламав буревій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити міні-будинки зручними для життя

Холодильника немає. Тому продукти, що швидко псуються, треба з'їдати одразу ж. Утім, для подружжя це не проблема. Кетрін – вегетаріанка. У їжу споживає те, що вирощує на власному городі. Вейн ловить рибу. Раз на два тижні вибирається в місто. Купляє м'ясо та смаколики. "У цій глушині найбільший скарб – шоколадка", – жартує він.

Попри все, подружжя зізнається, що не хотіло б жити по-іншому.

"Занурення в дику природу є найкращим натхненням для творчості. Природа скрізь, вона проникає у вас і в усе, що ви робите", – каже Вейн.

"Коли я маю кудись їхати, мені стає важко на душі. І я дуже, дуже вдячна щоразу, коли повертаюся. Це така невловима річ: після 25 років на воді організм буцімто починає відчувати не морську, а сухопутну хворобу. Хочеться якнайшвидше повернутися до нашого улюбленого плавучого раю", – зізнається його дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільський дім посеред поля вразив архітекторів

У місті Томич шотландець Стюарт Грант збудував будинок хоббіта. Будиночок виглядає неймовірно не тільки зовні, а й всередині. Він зведений у стилі фентезійних романів.

Зараз ви читаєте новину «"Бухта свободи": закохані художники побудували унікальний маєток на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути