середа, 14 вересня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка з'ясувала, як Росія використовує безпілотники Ірану

Британська розвідка з'ясувала, як Росія використовує безпілотники Ірану
Ударний БПЛА Shahed-136 наші захисники ліквідували поблизу Куп'янська на Харківщині. Фото: t.me/AFUStratCom

Російська Федерація, ймовірно, дедалі частіше закуповує зброю в держав, на які поширюються жорсткі санкції, таких як Іран та Північна Корея.

Усе тому, що власні запаси РФ виснажуються. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Тwitter 14 вересня з посиланням на свої розвіддані.

"Росія, найімовірніше, вперше розмістила іранські безпілотні літальні апарати в Україні. 13 вересня 2022 року українські офіційні особи повідомили, що їхні сили збили БПЛА Shahed -136 під Куп'янськом, в районі успішного наступу України, що триває", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти армії США оцінили можливість іранських безпілотників протистояти ЗСУ

На думку союзників, втрата Shahed -136 поблизу лінії фронту може свідчити, що Росія намагається використати цю систему для завдання тактичних ударів, а не по стратегічних цілях в глибині української території.

Подібні до Shahed -136 системи іранського виробництва, ймовірно, використовувалися при нападах на Близькому Сході, зокрема проти нафтового танкера у липні 2021 року, додали в розвідці.

Shahed-136 - ударний БПЛА-камікадзе односторонньої дії із заявленою дальністю польоту 2,5 тис. км. Знищений під Куп'янськом на Харківщині Shahed-136 став першим іранським безпілотником, який уразили українські захисники.

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан запевняв, що вони не постачатимуть безпілотники РФ. Абдоллахіан казав, що його країна уникає будь-яких дій, що ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, зокрема, постачання озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка з'ясувала, як Росія використовує безпілотники Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути