Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка припустила, чому Путін скасував велику щорічну пресконференцію

Британська розвідка припустила, чому Путін скасував велику щорічну пресконференцію
Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін скасував щорічну зимову пресконференцію. Фото: facebook.com/MIDRussia

Кремль вирішив відмовитися від проведення великої пресконференції президента Росії Володимира Путіна наприкінці року, аби на тлі цієї події не проявилося невдоволення так званою "спеціальною воєнною операцією".

Путін не проводитиме цю пресконференцію вперше за 10 років. Про це йдеться в огляді міноборони Великої Британії у Twitter 13 грудня.

Британська розвідка відзначає, що ця пресконференція вже утвердилася як важлива публічна подія у графіку Путіна та використовувалася ним як нагода продемонструвати нібито чесність і відкритість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні підриває геополітичні плани Путіна в інших країнах ‒ ISW

"Хоча запитання для пресконференції майже напевно перевіряються заздалегідь. Скасування події, схоже, пов'язане з більшою стурбованістю щодо наростання у Росії антивоєнних настроїв. У Кремлі, скоріше за все, дуже побоюються того, що будь-яка подія за участі Путіна може супроводжуватися несанкціонованими дискусіями про "спеціальну воєнну операцію", – йдеться в огляді.

12 грудня речник президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що 2022 року великої грудневої пресконференції не планується, хоча Путін все ж може поговорити з кремлівським пулом пропагандистів.

Велика пресконференція президента Росії традиційно проводиться з 2001 року, коли Путін став президентом. Не було її лише 2005 року. Також заходи не проходили з 2009-го до 2011 року, коли Путін обіймав посаду прем'єр-міністра РФ.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка припустила, чому Путін скасував велику щорічну пресконференцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути