середа, 11 липня 2018 18:51

Британців обурила горілка "Новачок"

Британців обурила горілка "Новачок"
Горілку назвали на честь отруйної речовини. Фото: ERR

Мешканці Великої Британії розкритикували лікеро-горілчаний завод Bristol Dry Gin, який почав випускати 75-градусну горілку під назвою "Новачок".

Компанія принесла вибачення і заявила, що обрала невдалий час для випуску горілки, повідомляє BBC.

Горілка "Новачок" випускалася в обмеженій кількості. Її виробництво зупинять. У компанії повідомили, що рецепт горілки розроблявся досить довго. Її рекламним слоганом стала фраза "Тут не до жартів".

Назву "Новачок" придумали після того, як росіян Сергія і Юлію Скрипалів, яких отруїли хімікатом "Новачок", виписали з лікарні.

"Горілка повинна була поліпшити настрій і знизити рівень стресу, а не ображати", - йдеться у заяві заводу. Представники компанії кажуть, що клієнти поставилися до нової горілки позитивно. Але на сторінці Bristol Dry Gin у Facebook з'явилося негативні коментарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію звинуватили у вбивстві громадянки Британії

"Вибачте, але я думаю, що дуже нетактовно давати алкоголю таку назву. Це серйозна ситуація", - пише користувач Девід Гілрой.

"Дуже нетактовно. Ні в чому не винна жінка померла, чоловік перебуває в критичному стані в лікарні. Я думаю, вам варто переглянути свою рекламну стратегію", - вважає Пітер Хупер.

Зранку 4 липня 40-річного чоловіка та жінку отруїли в Солсбері та сусідньому Еймсбері. Людей виявили в будинку непритомними. Їх госпіталізували в критичному стані. Спочатку припускалося, що обом пацієнтам стало погано в результаті вживання наркотичних засобів. Згодом цю версію відкинули.

44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в Еймсбері у Великій Британії, померла. Поліція порушила справу про вбивство і повідомила, що розтин відбудеться пізніше. Другий потерпілий від отруєння "Новачком" в Еймсбері британець По прийшов до тями.

Зараз ви читаєте новину «Британців обурила горілка "Новачок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути