пʼятниця, 29 липня 2022 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель зробив гучну заяву щодо відмови ЄС від російського газу

Боррель зробив гучну заяву щодо відмови ЄС від російського газу
Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що у майбутньому Євросоюз відмовиться від російського газу. Фото: eastnews.ua

Країни Європейського Союзу в майбутньому зможуть повністю відмовитися від російських енергоносіїв, зокрема від природного газу з Росії.

Енергетична залежність Євросоюзу від РФ робить блок вразливим, заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, повідомляє TVE.

"У майбутньому ЄС припинить купувати російський газ. Щоправда, про конкретні терміни відмови говорити поки що рано", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Одесі демонструє ігнорування РФ міжнародного права й зобов'язань – Боррель

Якщо Росія захоче перекрити Європі газ, вона не чекатиме осені або зими. Кремль зробить це якомога швидше, вважає Боррель.

"Об'єднана Європа спочатку відмовиться від російського вугілля, потім від нафти, а далі настане черга природного газу", – додав він.

У червні ЄС затвердив шостий санкційний пакет проти Росії та Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала блоку повністю відмовитися від російського газу в наступному пакеті санкцій. Водночас газового ембарго в сьомому санкційному пакеті немає. В основному він містить роз'яснення чинних правил. Додаткових обмежень на транспортування енергоресурсів він не запроваджує.

Німеччина планує відмовитися від російського газу до літа 2024 року.

Раніше Bloomberg писало, що Євросоюз розробив план термінових заходів, щоб підготуватися до можливого припинення поставок газу з Росії. Кремль може різко припинити постачання енергоресурсів до кінця року. Розроблений план допоможе знизити негативні наслідки від цього на третину.

Зараз ви читаєте новину «Боррель зробив гучну заяву щодо відмови ЄС від російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути