понеділок, 27 січня 2020 06:30

Болтон підтвердив, що Трамп затримував допомогу Україні через справу Байденів

Болтон підтвердив, що Трамп затримував допомогу Україні через справу Байденів
Трамп хотів "обміняти" допомогу Україні на розслідування по Байденам. Фото: Кореспондент

Президент США Дональд Трамп в серпні минулого року говорив колишньому помічникові американського лідера з нацбезпеки Джону Болтону про те, що хоче продовжувати блокувати військову допомогу Україні, поки в Києві не почнуть розслідування у справі колишнього віце-президента США Джозефа Байдена і його сина.

Про це пише The New York Times на підставі рукопису ще неопублікованої книжки спогадів Болтона.

Трамп прагнув зв'язати військову допомогу Україні в розмірі близько 400 млн доларів зі своїм проханням почати розгляд відносно роботи Хантера Байдена в українській енергетичній компанії Burisma. Син колишнього віце-президента входив до складу її керівництва, повідомила газета The New York Times, яка посилається на своє джерело, який знайомий з чорновим варіантом мемуарів, які планує опублікувати Болтон.

Крім того, американський лідер просив включити в розслідування діяльності Національного комітету Демократичної партії (НКДП).

Згідно з правилами, книга, дата виходу в друк якої ще невідома, до публікації повинна бути передана в Білий дім на розгляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання допомоги Україні було незаконним - Рахункова палата США

Раніше Болтон заявив, що готовий дати свідчення у справі про імпічмент Трампа. Те, чи буде свідчити Болтон залежить від того, як проголосують сенатори за свідчення від додаткових гостей в рамках розгляду звинувачень Палати представників у Вищій палаті Конгресу США, проте Трамп раніше вже заявляв, що збирається блокувати свідчення Болтона в Сенаті.

Зараз ви читаєте новину «Болтон підтвердив, що Трамп затримував допомогу Україні через справу Байденів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути