Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 12:46

Більшість росіян хочуть повернути дружні відносини з Україною

Більшість росіян хочуть повернути дружні відносини з Україною
40% росіян вважають, що між Україною та Росією відновляться дружні союзницькі відносини. Фото: probusiness

Абсолютна більшість жителів Росії сподіваються на відновлення мирних відносин з Україною.

На питання про майбутнє російсько-українських відносин 40% росіян висловили впевненість, що "обов'язково рано чи пізно відновляться дружні союзницькі відносини". 38% відповіли, що "відносини нормалізуються, але дружніми і братніми, як раніше, вже ніколи не будуть". Про це свідчать результати соцопитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Лише 10% респондентів вважають, що "відносини будуть постійно погіршуватися в результаті прагнення України тісніше інтегруватися із Заходом", повідомляє apostrophe.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого потребують родини загиблих військових. Опитування

Майже половина росіян (49%) переконані, що відносини України і Росії за останній рік "не стають ні кращими, ні гіршими - практично не змінюються". 34% росіян говорять: "Стосунки стають все напруженішими, помітно погіршуються". Ще 7% - "Відносини поступово нормалізуються".

Щодо Майдану, більшість росіян - 75% упевнені, що Україна від цих подій "швидше програла". Варіант " вони нічого не змінили" вибрали 13% опитаних, і 2% вважають, що Україна "швидше виграла".

Відносини України і Росії досягли критичної точки 2014 року, коли РФ анексувала Крим і підтримала сепаратистські рухи на Донбасі у політичній, фінансовій та військовій сфері. В результаті конфлікту на сході України, в якому брали активну участь і російські військовослужбовці, загинули не менше 10 тис. чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Більшість росіян хочуть повернути дружні відносини з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути