середа, 01 квітня 2020 15:17

Понад 100 членів екіпажу авіаносця США заразилися коронавірусом: Пентагон відмовив капітанові в евакуації

Понад 100 членів екіпажу авіаносця США заразилися коронавірусом: Пентагон відмовив капітанові в евакуації
100 інфікованих коронавірусом моряків на борту "Теодора Рузвельта". В умовах замкнутого простору хвороба швидко перекинеться на весь екіпаж. Фото: Reuters

Американський авіаносець "Теодор Рузвельт" звернувся до уряду з проханням про допомогу. На його борту - понад 100 інфікованих коронавірусом. Пентагон наразі не планує евакуювати їх.

Екіпаж авіаносця - 4 тис. осіб. Уже кілька днів корабель перебуває на стоянці біля острова Гуам. У жодного із заражених моряків поки що немає серйозних симптомів захворювання, проте кількість інфікованих стрімко зростає, пише CSB.

"Військово-морські судна є ідеальним місцем для поширення вірусів. Оскільки в умовах тісноти неможливо ізолювати інфікованих. А цей авіаносець наповнений зброєю, обладнанням на мільярди доларів і ядерними реакторами", - розповів відставний адмірал Джеймс Ставрідіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії затримали інфіковану коронавірусом українку, яка намагалася втекти на таксі

Він переконаний, що, якщо не відправити всіх інфікованих на берег, ситуація неодмінно погіршиться.

Капітан авіаносця попросив у міноборони США допомоги. Їм необхідні ресурси для ізоляції екіпажу, щоб уникнути можливих смертей. Міноборони підтвердило, що отримали лист від капітана. Однак наразі Пентагон відмовив у евакуації. На їхню думку, ситуація не настільки критична. Вони продовжують забезпечувати моряків усім необхідним.

Дональд Трамп звернувся до американців із попередженням, що найближчі два тижні стануть найважчими для США в плані боротьби з коронавірусом. За прогнозами, очікуються численні жертви пневмонії.

Зараз ви читаєте новину «Понад 100 членів екіпажу авіаносця США заразилися коронавірусом: Пентагон відмовив капітанові в евакуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути