пʼятниця, 15 травня 2020 22:24

Блокування російських сайтів: МЗС РФ закликає до міжнародної реакції проти України

Блокування російських сайтів: МЗС РФ закликає до міжнародної реакції проти України
У РФ відреагували на рішення щодо блокування сайтів. Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ Росії закликає до міжнародної реакції на дії України щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

У Міністерстві наголосили, що президент України Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким санкції проти російських сайтів і соцмереж продовжуються на три роки. Про це йдеться в коментарі відомства.

За даними МЗС РФ, під обмежувальні заходи підпадають 468 російських інтернет-ресурсів, соціальних мереж та IT-компаній, серед яких - Mail.ru, Яндекс, Вконтакте, Яндекс.Україна, Однокласники, Доктор Веб, Лабораторія Касперського та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зняв санкції з сепаратистів і олігарха, якого шукає НАБУ

" В черговий раз українське керівництво продемонструвало на практиці, що не збирається переглядати дискримінаційну і протиправну політику щодо російських медіа-ресурсів. Розцінюємо цей крок як акт прямої цензури, спрямований на зачистку інформаційного простору країни від альтернативних точок зору. Подібні дії є грубим порушенням таких основоположних принципів міжнародного права, як свобода вираження поглядів та рівний доступ до інформації", - сказано у повідомленні.

У Міністерстві також згадали про бездіяльність української влади щодо скандального сайту Миротворець, закриття якого також вимагають на Заході.

"Закликаємо профільні міжнародні структури і правозахисні НДО, в тому числі представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ А.Дезіра, відреагувати належним чином, а європейських і заокеанських партнерів Києва пояснити - як політика української влади поєднується з демократичними цінностями і принципами", - зазначає МЗС.

Водночас, у Міністерстві не згадали про виключення з оновленого списку низки осіб , котрі є причетними до "виборів" в "ЛДНР" та про те, що обмеження зняті з 12 компаній.

Президент України Володимир Зеленський затвердив нові санкційні списки України проти Росії. У списках 377 фізичних і 235 юридичних осіб. Перелік міститься в указі президента Володимира Зеленського №184 від 14 травня, яким він вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зараз ви читаєте новину «Блокування російських сайтів: МЗС РФ закликає до міжнародної реакції проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути