четвер, 19 квітня 2018 20:45

Блокування Telegram тільки збільшило його трафік, у Роскомнадзорі шукають нові методи

Блокування Telegram тільки збільшило його трафік, у Роскомнадзорі шукають нові методи
Блокувати Telegram не вдається, його трафік тільки росте, Роскомнадзор призупинив свою діяльність. Фото: МК

Після початку блокування Telegram його трафік тільки виріс. Так на тлі ажіотажу про початок блокування месенджера, 16 квітня, зафіксували збільшення кількості переглядів у порівнянні з минулим понеділком, а 17 квітня трафік і взагалі встановив рекорд за весь квітень.

Аналіз трафіку Telegram провела TGStat, передає Медуза.

Крім того, вдвічі зросла кількість скачувань месенджера для Android. Зазначається, що трафік сайту telegram.org, на якому знаходиться веб-версія месенджера, зріс на третину. У свою чергу РБК заявив, що чиновники, які приймали закон про блокування Telegram також не перестали ним користуватись. У багатьох користувачів месенджер працює навіть без VPN-сервіса.

Пік блокування припав на 17 квітня ( 20 млн акаунтів). Однак, кількість заблокованих IP-адрес поступово почала знижуватись, зараз їх 18 мільйонів. Більшу частину списку становлять сервіси Amazon. Також заблокували безліч адрес Google. З перших годин блокування почала надходити інформація про збої в роботі сервісів, більшість із них використовували хостинги Amazon або Google, серед них і популярний Viber. Однак, Роскомнадзор заперечує будь-яку причетність блокувань месенджера до збоїв у роботі сервісів, при тому, що сайт самого відомства працює з перебоями.

Поки що Роскомнадзор призупинив свою діяльність із блокуванням. У відомстві обговорили з найбільшими операторами зв'язку більш дієві методи блокуваня Telegram, однак до єдиного рішення так і не дійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії можуть заборонити Facebook

Також, Роскомнадзор направив запити до Apple, Google і Amazon із вимогою видалити Telegram з магазину додатків і припинити будь-яку співпрацю з месенджером. Проте, про відповідь на запити у відомстві не повідомляють.

У Кремль також відреагували на ситуацію і сказали, що блокування Telegram - "це питання не одного дня" і тому не можна говорити про дискредитацію роботи Роскомнадзора.

З 16 квітня Роскомнадзор почав блокування месенджера Telegram на території Росії. Від цього постраждала і підмережа Amazon, на яку перейшов Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Блокування Telegram тільки збільшило його трафік, у Роскомнадзорі шукають нові методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути