Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 05:50

Більше 70 світових зірок підписали листа Путіну щодо звільнення Навального

Більше 70 світових зірок підписали листа Путіну щодо звільнення Навального
Світові зірки вимагають звільнення Навального. Фото: РІА Новини

Більше 70 світових знаменитостей підписали відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням забезпечити опозиціонера Олексія Навального компетентною медичною допомогою.

Автори листа зазначають, що у Навального є ознаки важкого неврологічного розладу, який приводить до постійного болю в спині і втрати чутливості в кінцівках. Звернення опубліковане в газеті Le Monde.

"Ми звертаємося до вас, пане Президенте, з проханням забезпечити, щоб пан Навальний негайно отримав компетентну медичну консультацію та лікування, в якому він терміново потребує, і на яке він має право, як і будь-який громадянин Росії", - йдеться в листі .

У число підписантів листа увійшли фронтмен Radiohead Том Йорк, письменники Джоан Роулінг, Патрік Зюскінд, Салман Рушді, Орхан Памук, Світлана Алексієвич і Ніл Гейман, актори Іен Маккеллен, Девід Духовни, Бенедикт Камбербетч, Джут Лоу, Білл Найі, Ванесса Редгрейв і Стівен Фрай , поетеса і лауреат Нобелівської премії 2020 року Луїза Глюк, а також сценарист і режисер Джей Джей Абрамс, драматург Том Стоппард і інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 грижі та схуднення на 15 кг: Навальному погрожують у колонії

Навальний був затриманий і заарештований в січні після повернення з Німеччини, де з серпня перебував на лікуванні після отруєння. Опозиціонер був отруєний речовиною з тієї ж групи, що і отрута "Новачок". Москва таку можливість заперечує, заявляючи, що всю хімзброю в Росії знищено, а слідів отруйних речовин в організмі Навального до відправки в Німеччину не було.

Зараз ви читаєте новину «Більше 70 світових зірок підписали листа Путіну щодо звільнення Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути