субота, 03 вересня 2022 15:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь стягнула техніку в прикордонні з Україною райони − карта

У Білорусі в районі міста Бреста спостерігається посилення військової активності із зенітно-ракетними системами C-300, реактивними системами залпового вогню "Град" і самохідними артилерійськими установками.

Останні кілька днів фіксується збільшення військової активності у південно-західних районах Брестської області. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн" 3 вересня.

"Мабуть, це пов'язано з проведенням запланованих навчань на полігоні "Брестський" 38 одшбр, які продовжено до 11 вересня", – пишуть.

30 серпня в районі 19:00 до Бреста прибув ешелон з мінімум 20 одиницями техніки збройних сил Білорусі і чотирма пасажирськими вагонами. Серед озброєння були дві пускові частини С-300. Відомо, що це був ешелон із технікою 115-го зенітно-ракетного полку, який повернувся до Бреста після навчань на полігоні Ашулук у Російській Федерації.

Того ж дня до Бреста прибув другий ешелон з більш ніж шістьма танками Т-72.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Моніторингова група "Беларускі Гаюн" опублікувала карту з білоруською військовою технікою.
Моніторингова група "Беларускі Гаюн" опублікувала карту з білоруською військовою технікою.

31 серпня у Дрогичинському районі в бік прикордонного села Адамове рухалися п'ять білоруських бойових машин піхоти. А в Пінську помітили чотири КамАЗи з гаубицями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко став повністю залежним від Росії − британська розвідка

1 вересня над Брестом проводили інтенсивні тренування винищувачів, які злітали з аеродромів у Ліді та Барановичах, а також гелікоптерів із Мачулищ.

"Тренування над Брестом пов'язані зі відсуненням тренувальної зони ближче до кордону з Україною. Пілоти винищувачів відпрацьовували ракетні пуски", – повідомляє група.

2 вересня у напрямку Івацевичів з боку Берези була колона з 20 одиниць техніки, де крім МАЗів та "Уралів" рухалася радіолокаційна станція.

Увечері того ж дня на залізничну станцію "Брест-Південний" прибув великий ешелон із військовою технікою: понад 13 бортових "Уралів", понад 17 "Градів", понад 12 Газ-66, дві САУ 2С5 "Гіацинт-С" та три машини старшого офіцера батареї 1В12, а також кілька пасажирських і вантажних вагонів.

Частину техніки могли розвантажити на залізничній станції "Брест-Південний". Проте в районі 20:00 цей же ешелон помітили вже на залізничній станції "Малоріта", стояв у напрямку кордону з Україною. Це техніка 111-ї гвардійської артилерійської бригади білоруської армії.

Також 2 вересня у напрямку агромістечка Мухавець (Брестський район) рухалася велика колона: вісім вантажних машин (МАЗи, "Урали", Зіл-131) і 23 БТР, броньованих розвідувально-дозорних машин.

"Те, що ми бачимо, є посиленням, у тому числі шляхом повернення частини техніки після навчань до РФ. Поточне посилення також пов'язане з проведенням навчань, і така кількість військ недостатня для агресії проти України. Мабуть, стягування додаткової техніки у прикордонні райони може бути черговою спробою нарощування напруги", – повідомляє "Беларускі Гаюн".

З території Білорусі зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по Україні, повідомляв 2 вересня Генштаб ЗСУ.

Ворожі винищувачі постійно патрулюють повітряний простір Білорусі, Росії і тимчасово окуповані території України, сказали в Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Білорусь навряд чи вторгатиметься в Україну, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь стягнула техніку в прикордонні з Україною райони − карта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути