Ексклюзиви
понеділок, 13 грудня 2021 12:40

Білорусь може перекрити транзит газу до Європи

Білорусь може перекрити транзит газу до Європи
Лукашенко пригрозив перекрити транзит газу до Європи. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав умову, за якої країна може перекрити транзит газу до Європи.

Раніше в ЄС зпровадили санкції проти Білорусі, повідомляє агенція БЕЛТА. Під обмеження потрапили авіакомпанії, підприємства, організації та 17 фізичних осіб.

"Якщо санкції, які вони запровадили або запровадять у майбутньому, поставлять нас у надзвичайний стан, у нас не буде виходу відповісти іншими заходами. Ми скористаємося цим жорстким заходом", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим Лукашенка хоче обмежити ввезення європейських товарів

Євросоюз обвинувачує самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка у використанні мігрантів як "гібридної зброї" у тиску на Захід. Польща, Латвія та Литва встановили паркани та залучили тисячі прикордонників, солдатів і поліціейських, щоб захистити кордон, де розташувалися тисячі мігрантів. За даними організацій допомоги, за останні місяці загинули щонайменше 11 мігрантів.

На початку грудня Євросоюз, США, Канада і Велика Британія запровадили нові санкції проти режиму білоруського диктатора. США внесли до списку санкцій 20 фізичних осіб, 12 організацій і три повітряні судна Білорусі, зокрема, під обмежувальні заходи потрапили син Олександра Лукашенка Дмитро; голова Державного прикордонного комітету Білорусі Анатолій Лаппо.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь може перекрити транзит газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути