понеділок, 11 червня 2018 10:04

Білий дім зробив гостру заяву щодо критики Трюдо на саміті G7

Білий дім зробив гостру заяву щодо критики Трюдо на саміті G7
Після того, як Трюдо розкритикував торговельну позицію США, Трамп назвав його слабким і нечесним. Фото: russianweek.ca

Президент США Дональд Трамп та представники Білого дому звинуватили канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо у слабкості і зраді.

Таку реакцію викликала критика Трюдо на підсумковій прес-конференцію саміту G7 на адресу нової торговельної політики США. При цьому в американській адміністрації наголосили, що не планують відступати від курсу на запровадження імпортних мит, повідомляє "Європейська правда".

Першим на слова Трюдо відреагував Трамп у twitter. Під час перельоту в Азію, він назвав свого канадського колегу "слабким та нечесним".

В неділю цю історію почали коментувати офіційні представники Білого дому. Топ-радник з економічних питань Ларрі Кудлов звинуватив Трюдо у "зраді".

"Що ж виходить: він (Трамп) сідає в літак і відлітає, а потім Трюдо починає "підривати" його на прес-конференції? Вибачте, але це зрада. Це обман партнера", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі стане менше пластику - країни G7 дали велику обіцянку

Директор Білого дому з торгової політики Пітер Наварро зробив ще гучнішу заяву.

"У пеклі є особливе місце для тих іноземних лідерів, які обирають дипломатію зради щодо президента Трампа, а потім намагаються встромити йому ніж у спину, коли президент іде до виходу. І це те, що зробив віроломний Джастін Трюдо з цієї блюзнірської прес-конференції. Слабкий, нечесний Джастін Трюдо", - прокоментував цей конфлікт представник Білого дому, наголосивши, що його заява ґрунтується на "сигналах, що надходять з борту №1".

Наварро натякнув, що Канада відчує наслідки цього конфлікту.

"Хочу сказати моїм канадським друзям, що це був один з найгірших політичних прорахунків канадського лідера у сучасній канадській історії", - наголосив він.

Канада відреагує на рішення США ввести додаткові мита на імпорт сталі та алюмінію.

Про це на спільній конференції в Оттаві оголосили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та міністр закордонних справ Христя Фріланд, реагуючи на рішення Сполучених Штатів запровадити з 1 червня мита у 25% на імпорт сталі та 10% на постачання алюмінію.

Канада з 1 липня запровадить власні мита на товари із США, а до того часу проведе консультації із громадськістю стосовно того, які саме категорії американських товарів обкласти додатковими зборами.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім зробив гостру заяву щодо критики Трюдо на саміті G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути