пʼятниця, 15 січня 2021 10:28

Безсимптомний коронавірус дав ускладнення - дитині ампутують ноги

Безсимптомний коронавірус дав ускладнення - дитині ампутують ноги
10-річний Дейсон Джемісон отримав важкі ускладнення після безсимптомно перенесеного ковіду. Фото: Брітні Отман

Ускладнення від Covid-19 у дитини спричинили різке погіршення стану та призвели до необхідності ампутації ніг.

Такі ускладнення є рідкісними й важко лікуються, повідомляє з Мічигану fox17online.com.

У 10-річного Дейсона Джемісона з міста Шелбі у штаті Мічиган, США, підвищилася температура 21 грудня. Мати негайно відвезла його до лікарні. Медики діагностували у хлопчика дитячий мультисистемний запальний синдром, відомий як MIS-C.

Життя Джемісона рятують у дитячій лікарні Хелен Девос. Лікарі зробили заяву, що цей випадок ускладнень від коронавірусу - найтяжчий у штаті.

Щоб зрозуміти, наскільки рідкісні захворювання, наводять дані, що з 5 тис. дитячих пацієнтів із позитивним результатом тесту на Covid лише 21 пацієнт лікувався від MIS-C.

Симптомами можуть бути температура, почервоніння очей, висипи, запалення лімфатичних вузлів, блювота чи діарея. Точна причина, чому виникає таке ускладнення, невідома.

"Існує думка, що може бути генетичний тригер, але ми поки що не знаємо, який саме і чому. Ми бачили, як MIS-C трапляється і з дітьми будь-якого педіатричного віку, раси та статі. Тож ми ще багато чому вчимося", - сказала доктор Розмарі Оліверо, завідувачка відділення дитячих інфекційних хвороб.

За словами лікаря, синдром зазвичай розвивається в період за 2-8 тижнів після зараження. Дейсон Джемісон перехворів на ковід безсимптомно. Протягом 2 тижнів у нього проявився MIS-C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрійські вчені назвали симптоми легкої форми коронавірусу

Цей стан спричинив сильні набряки ніг дитини. Попри всі старання зберегти кінцівки, лікарі були змушені визнати, що хлопчик втратив рухомість і чутливість ніг. Рішення про ампутацію було прийняти непросто.

"Це дійсно важко. Якщо це зроблять, яке буде його життя потім? Він любить грати у футбол", - сказала мати Джемісона Брітні Отман.

Але жінка продовжує сподіватися, що в її сина ще буде можливість жити активно завдяки протезуванню. Для родини відкрили збір коштів на оплату медичних рахунків.

Особистий лікар Папи Римського Франциска 78-річний Фабріціо Соккорсо помер у лікарні від ускладнень коронавірусної інфекції. Раніше в нього діагностували онкологічне захворювання, а згодом він заразився Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Безсимптомний коронавірус дав ускладнення - дитині ампутують ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути