вівторок, 08 вересня 2020 20:40

Білоруські опозиціонери в Києві розповіли про спробу вивезти Колесникову

Білоруські опозиціонери в Києві розповіли про спробу вивезти Колесникову
Опозиціонери опинилися в Києві. Фото: t.me/euroradio

Білоруські силовики спочатку самі насильно намагалися вивезти лідерку опозиції Марію Колесникову з території країни.

Вона на кордоні порвала свій паспорт і зірвала плани спецслужб, розповіли члени Координаційної ради Антон Роднєнков та Іван Кравцов на пресконференції у Києві, передає УНІАН.

Чоловіків затримали відразу, які тільки вони вийшли з квартири квартиру Колесникової. Вони хотіли оглянути помешкання після появи інформації про її викрадення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрадення Марії Колеснікової: що відомо про місцезнаходження соратниці Тихановської

Опозиціонерів з ранку до пізнього вечора перевозили у різні відділення правоохоронних органів. Урешті обидва опинилися у Департаменті з фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі.

"Нас повезли в комітет державної безпеки. Тому я маю підстави вважати, що Колеснікова 7 вересня перебувала саме там. І ми виїхали у бік українського кордону на пункті Олександрівка", – сказав Кравцов.

Опозиціонерам погрожували відкриттям кримінальної справи. Повезли в сторону України. На шляху до кордону направили авто з великим супроводом.

Марію Колеснікову підвели до авто на нейтральній території. У цей момент силовики віддали їм паспорти.

"Її насильно заштовхали на заднє сидіння. Вона кричала, що вона нікуди не поїде. Свій паспорт вона порвала і викинула у вікно. Після цього вона відкрила вікно і вийшла через заднє вікно і пішла у бік білоруського кордону", – зазначив Кравцов.

Після цього автомобіль почали оточувати.

"Після паспорта виникла пауза. Нас намагалися затримати ще раз. І в якийсь момент до нас підійшли вже нам відомі люди. З лісу почав виїжджати синій мікроавтобус, і я натиснув на газ. І ми виїхали зі співробітників, які нас оточували. Вони влаштували за нами гонитву", – відповів Кравцов.

7 вересня невідомі в центрі Мінська посадили Марію Колесникову в мікроавтобус із написом "Связь" і відвезли в невідомому напрямку. Також на зв'язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов. ЗМІ повідомляли, що білоруські опозиціонери Марія Колесникова, Іван Кравцов та Антон Родненков перетнули кордон з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські опозиціонери в Києві розповіли про спробу вивезти Колесникову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути