вівторок, 09 жовтня 2018 14:54

Bellingcat і СІТ розповідають нову інформацію про Олександра Петрова-Мішкіна

Британський розслідувачі з Bellingcat дають спільну прес-конференцію з російськими колегами з Conflict inteligent Team у британському парламенті. Обидві організації незалежно одна від одної прийшли до висновку, що підозрюваний в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів "Олександр Петров" насправді російський розвідник Олександр Мішкін.

Олександр Мішкін народився 13.07.1979 року в селищі Лойга в Архангельській області. Жив там до 16 років. Населення Лойги - близько тисячі чоловік. Не має автомобільного сполучення із зовнішнім світом - лише залізничне. Мішкін жив разом з бабою - єдиним медиком на селі, йдеться в документах розслідування на сайті Bellingcat.

Автор: bellingcat.com
  Село Лойга, в якому народився Мішкін
Село Лойга, в якому народився Мішкін

2003 року закінчив військову академію у званні старшого лейтенанта. Спеціалізувався на психології підводників. Але ГРУ завербувало його ще до вступу до академії. У військових операціях почав брати участь у 2011-2013 роках.

Є Героєм Росії.

У період з 2010 по 2013 року Мішкін подорожував - під ім'ям "Петров" - кілька разів в Україну. Часто вирушав до самопроголошеного Придністров'я де залишався на короткий час. Його остання поїздка в Україну була в середині грудня 2013 року.

До початку вересня 2014 року адреса прописки Мішкіна в Москві була Хорошевське шосе 76Б, адреса штаб-квартири ГРУ. У другій половині 2014 року президент Росії Володимир Путін нагородив Олександра Мішкіна званням Героя Російської Федерації. Знайомі з сім'єю Мішкіних повідомили, що вони вважають, що її дали "за Крим або за Януковича"

Восени 2014 року Мішкін і його колега Анатолій Чепіга (він же Руслан Боширов) обидва переїхали в люксові квартири вартістю від € 350 тис. до € 500 тис. за тодішнім курсом

Нинішнє військове звання Мішкіна невідоме. Однак, виходячи із його звання під час випуску з Військової медичної академії, 15 років, які минули, можна стверджувати, що на час отруєння Скрипаля він був у званні полковника чи підполковника.

Крім того, принаймні 5 різних жителів повідомили нашим журналістам, що Олександр Мішкін працював у Мурманську або в Москві "як військовий лікар".

На відміну від "колеги" "Руслана Боширова" багато даних для прикриття взяли зі справжньої біографії Мішкіна - його ім'я та по-батькові. В паспорті "Петрова" переселили на всього лиш на 100 км від рідного селища.

Особу Мішкіна встановили за його номером телефону. Він був зареєстрований за адресою будинку, який знаходиться навпроти російської військової академії (Meduza припускає, що мова йде про військово-медичну академію у Санкт-Петербурзі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наш односельчанин Олександр Мішкін - люди впізнали другого з отруювачів Скрипаля

Деякі випускники академії і жителі села Лойга впізнали Мішкіна на фото "Петрова". У бабусі розвідника ніби-то була фотокартка, де йому вручає звання Героя Росії Володимир Путін. Але жінка зникла за три дні до прибуття розслідувачів.

Представник The Insider Христо Грозев заявив, що операивники ГРУ були "безпосередньо задіяні під час захоплення міських рад та створнні фейкових загонів самооборони на Сході України. Житель села, з якого походить Мішкін вважає, що він брав участь у втечі колишнього українського президента Віктора Януковича після протестів на Майдані, але немає жодних доказів.

2 березня цього року двоє російських розвідників під іменами "Руслан Боширов" і "Олександр Петров" прибули до Британії і скоїли замах на свого колишнього колегу Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Використали нервово-паралітичну отруту "Новачок". Привезли її у флаконі з-під парфумів. Пізніше на російському пропагандистському телеканалі "Раша тудей" розповіли, що працюють фітнес-тренерами. До Великої Британії їздили як туристи дивитися на шпиль кафедрального собора. Люди із даними Руслана Боширова і його напарника Олександра Петрова не існували до 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Bellingcat і СІТ розповідають нову інформацію про Олександра Петрова-Мішкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути