пʼятниця, 22 лютого 2019 18:50

Байкальські шамани принесли в жертву п'ять верблюдів для "зміцнення Росії" - прокуратура почала перевірку

Байкальські шамани принесли в жертву п'ять верблюдів для "зміцнення Росії" - прокуратура почала перевірку
Шамани принесли в жертву п'ять верблюдів Фото: varlamov.ru

Байкальські шамани з організації "Хухе Мунхе Тенгері" - "Вічно синє небо" провели ритуал, під час якого спалили п'ять верблюдів. Відео про жертвоприношення з'явилося на ютубі 1 лютого, ЗМІ звернули на нього увагу тільки зараз. Сьогодні, 22 лютого, прокуратура Ангарська почала перевірку.

В опублікованому ролику ритуал називається "безпрецедентним за своєю силою, масштабом і значенням". "Вперше в сучасній історії байкальскі шамани проводять обряд" Жен тенгері Яба ", - повідомляється в відео. - Він спрямований на зміцнення Росії та її народів", розповідає varlamov.ru.

"У бурятів найвищою твариною по відношенню до богів вважається верблюд. Чому їх п'ять? Ну так вийшло, що цифра "5" в наших ворожіннях вважається результатом дуже відмінним, хорошим, як в школі. Оцінка "5" завжди була найвищою оцінкою наших знань, можливостей, здібностей", - пояснив ініціатор ритуалу, заступник верховного шамана Росії Артур Цибіков.

"Ми, шамани, по-своєму все це робимо. Ми для себе прийняли рішення, чим ми можемо, як шамани, як релігійні люди, своїми молитвами допомогти нашій державі, нашим людям, народам, що населяють нашу неосяжну батьківщину Росію, ми проводимо цей молебень від чистого серця, від душі. Зберігаючи і відроджуючи традиції, ми відновлюємо ті непорушні культурні цінності, які приведуть до відродження, становлення нашої великої держави", - додав Цибіков.

Прокуратурою міста Ангарська організовані і проводяться перевірки за фактом опублікування в мережі "Інтернет" інформації про вчинення на території Ангарського міського округу обряду з жертвопринесенням верблюдів.

Артур Цибіков, який проводив обряд, пояснив "Інтерфаксу", що останній подібний захід проводився 300 років тому.

"Багато хто з молодого покоління навіть не знають про такий обряд, так як він дуже рідкісний. Ми результату вже досягли - люди, подивившись ролик в інтернеті і почитавши коментарі, виливають негатив, а ми його приймаємо, тим самим роблячи людей щасливішими", - пояснив Цибіков.

Він також повідомив, що побував в прокуратурі, де дав пояснення з приводу обряду. "Якщо буде штраф, то буду оплачувати його, якщо буде інше покарання - то і його прийму", - підкреслив Цибіков.

Він додав, що на його пам'яті шаманів не залучали до відповідальності за проведення обрядів жертвопринесення.

Керівник місцевої організації шаманів "Байкал" Віталій Балтай вважає, що дійство суперечить традиційним шаманським канонам і вводить в оману людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчину розчленували задля приваблення багатства

"Зазвичай обряд проводиться з травня по вересень. У жертву приноситься або баран, або кінь. Тварина спеціальним безболісним способом заколюється, і душу тварини "вичитують": кому? за що? чому? Причина потрібна. Не просто так. І ці речі адресні: або родовим божествам, або 13-тьом хатам, наприклад. Тварина обов'язково "звітує", щоб потім, в наступному житті, душа могла переродитися, а не просто так пішла і загубилася. А причина для проведення обряду - відродження Росії, я вважаю, дуже високі слова, - висловив свою думку Віталій Балтай.

У Москві зведуть потворне капище під назвою "Головний храм збройних сил Росії". Його сходи віділлють із трофейної німецької техніки часів Другої світової війни.

Це чергове свідчення того, що в Росії формують нову державну релігію.

Зараз ви читаєте новину «Байкальські шамани принесли в жертву п'ять верблюдів для "зміцнення Росії" - прокуратура почала перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути