Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2024 00:26

Байден у екстреному зверненні різко розкритикував Трампа за позицію щодо НАТО

Байден у екстреному зверненні різко розкритикував Трампа за позицію щодо НАТО
Президент США Джо Байден розкритикував Дональда Трампа через позицію щодо НАТО. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден відверто розкритикував Дональда Трампа, який заявив, що дозволив би Росії напасти на членів НАТО.

Трамп своїми словами про НАТО надіслав небезпечний, шокуючий сигнал світові та дав Путіну добро на вторгнення в деякі країни-члени НАТО, які є союзниками США. Про це Байден сказав в екстреному зверненні з Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім відреагував на погрози Трампа країнам НАТО

"Це почув увесь світ. А найгірше полягає в тому, що він не жартує. Жоден інший президент у нашій історії ніколи не підкорявся російському диктатору. Що ж, дозвольте мені сказати це якомога ясніше: я ніколи цього не зроблю. Це нерозумно, це соромно, це небезпечно, це не по-американськи. Коли ми беремо на себе зобов'язання, ми їх виконуємо. А НАТО - це священне зобов'язання", - сказав Байден.

Але Трамп вважає НАТО тягарем, зазначив лідер США.

"Коли він дивиться на НАТО, він не бачить Альянсу, який захищає Америку і світ. Він бачить рекет захисту. Він не розуміє, що НАТО побудовано на фундаментальних засадах свободи, безпеки та національного суверенітету, тому що для Трампа принципи ніколи не мають значення", - наголосив американський президент.

Байден зауважив, що зобов'язання в рамках НАТО працюють і для США. Він нагадав про підтримку Америки Альянсом і пообіцяв захищати союзників НАТО у разі нападу Путіна.

"Я хотів би нагадати Трампу і всім тим, хто хотів би вийти з НАТО: статтю 5 застосовували тільки один раз в історії НАТО - і це було зроблено для того, щоб підтримати Америку після нападу на нас 11 вересня 2001 року. Ми ніколи не повинні забувати про це. Поки я буду президентом, якщо Путін нападе на союзника по НАТО, США захищатимуть кожен дюйм території НАТО", - заявив Байден.

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що під час свого керівництва у США він погрожував лідерам країн НАТО.

Зокрема, Трамп казав, що "заохочуватиме Росію робити все, що їй заманеться" з державами, які заборгували Альянсу гроші. Про це він розповів під час суботнього виступу в штаті Південна Кароліна.

Зараз ви читаєте новину «Байден у екстреному зверненні різко розкритикував Трампа за позицію щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути