середа, 26 травня 2021 03:38

Байден у розмові з Путіним підтримає Україну 

Байден у розмові з Путіним підтримає Україну 
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден планує обговорити з главою РФ Володимиром Путіним у Женеві українське питання.

"Президент поміж іншого порушить питання України з акцентом на підтримання Америкою суверенітету й територіальної цілісності України. Він також планує торкнутися теми Білорусі й висловити наші серйозні занепокоєння", - заявила речниця Білого дому Джен Псакі, пише Укрінформ.

Загалом під час саміту передбачається широке обговорення питань стратегічної безпеки у світі, а також інших аспектів, де сторони мають свої інтереси.

"Ми очікуємо, що вони витратять багато часу на питання стратегічної стабільності – щодо порядку денного контролю над озброєннями після продовження СНО-ІІІ. Очевидно, ми обидва також є членами Р5+1 (формату переговорів щодо іранської ядерної угоди. – Ред.), з огляду на те, що ці переговори тривають", - підкреслила речниця Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден сказав, що хоче обговорити з Путіним

До запланованої зустрічі залишається ще три тижні, тож за цей час може виникнути ціла низка питань, які можуть бути винесені для обговорення на саміті.

Також у Вашингтоні не розглядають зустріч із російським президентом як винагороду для Путіна. Ідеться про життєво важливу частину в процесі захисту інтересів Америки. Псакі додала, що дипломатія так і працює: доводиться не завжди зустрічатися з людьми, з позиціями яких адміністрація США погоджується.

Зустріч президента США Джо Байдена та глави РФ Володимира Путіна очікується 15-16 червня в Женеві.

Байден запропонував Путіну зустрітись особисто під час другої телефонної розмови. Перемовини планувалося провести на нейтральній території. Лідери багатьох країн пропонували свою територію для зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Байден у розмові з Путіним підтримає Україну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути