Ексклюзиви
вівторок, 25 жовтня 2022 06:14

Байден відреагував на призначення нового прем'єра Великої Британії

Байден відреагував на призначення нового прем'єра Великої Британії
Американський лідер Джо Байден назвав призначення Ріші Сунака на пост прем'єра Великої Британії "новаторською віхою". Фото: facebook.com/joebiden

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав очікуване призначення Ріші Сунака наступним прем'єр-міністром Великої Британії новаторською віхою.

Сунак має бути призначений прем'єр-міністром 25 жовтня після зустрічі з королем Карлом ІІІ, пише Reuters з посиланням на виступ Байдена на заході в Білому домі, присвяченому індійському святу Дівалі.

"У нас є новини, що Ріші Сунак тепер прем'єр-міністр. Очікується, що він стане прем'єр-міністром. Думаю, завтра, коли він піде до короля. Досить дивовижно. Інноваційна віха, і це важливо", – сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На крісло прем'єра Великої Британії можуть претендувати тільки три політики

42-річний Сунак має індійське коріння і входить до переліку 250 найбагатших британців. Займається політикою з 2015 року. До обрання на посаду прем'єра та лідера Консервативної партії працював у парламентському комітеті з питань екології та міністерствах житлового будівництва та фінансів.

24 жовтня стало відомо, що новим лідером Консервативної партії Великої Британії назвали колишнього міністра фінансів Ріші Сунака. Сунак стане прем'єр-міністром країни. На цій посаді замінить Ліз Трасс.

23 жовтня Сунак оголосив про висунення на посаду голови Консервативної партії. Заявив, що Велика Британія стикається з глибокою економічною кризою.

Трасс перебувала на посаді голови британського уряду лише 45 днів – це найкоротший термін перебування на цій посаді. Другим за найменш тривалим правлінням був Джордж Каннінг, який пропрацював 119 днів від призначення до смерті 1827 року. Трасс стала останнім керівником уряду, якого схвалила королева Єлизавета.

Зараз ви читаєте новину «Байден відреагував на призначення нового прем'єра Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути