четвер, 27 жовтня 2022 21:38

Байден не бачитиметься з Путіним на саміті G20

Байден не бачитиметься з Путіним на саміті G20
Президент США Джо Байден відмовився зустрічатися з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті в Індонезії. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден не планує бачитися з російським президентом Володимиром Путіним на полях саміту G20 в Індонезії.

Байден зосередиться на контактах із союзниками та партнерами, сказав координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає CNN.

"Президент сказав, що не має наміру сідати за стіл переговорів з Володимиром Путіним, і саме такою є позиція на сьогодні", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін приїде на саміт G20 з "козирем" шантажу в рукаві – Reuters

Раніше Байден сказав, що може зустрітися з Путіним для обговорення звільнення ув'язнених американців.

"Якби він прийшов до мене на G20 і сказав: "Я хочу поговорити про звільнення Бріттні Грайнер (американська баскетболістка, засуджена за контрабанду канабісу, – Gazeta.ua)", я б зустрівся з ним. Але це залежатиме від того, що він скаже", – казав президент США раніше.

Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі у листопаді. В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського й Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн G20 ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України у осінньому саміті G20 залежатиме від безпекової ситуації в країні й від складу учасників саміту.

У липні цьогоріч за посередництва Організації Об'єднаних Націй і Туреччини Україна й Туреччина уклали угоду, яка дозволила розпочати експорт зерна з українських портів у Чорному морі. Вони були заблоковані через російське вторгнення.

У вересні Володимир Путін заявив, що Росію "нахабно обманули", тому що українське зерно нібито вивозять не тільки в Африку. Вивезення українського зерна Путін хоче обмежити. Пообіцяв обговорити це питання з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Україна веде важкі переговори, щоб забезпечити продовження експорту зерна з її портів після того, як дія "зернової угоди" закінчиться наприкінці наступного місяця.

Зараз ви читаєте новину «Байден не бачитиметься з Путіним на саміті G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути