Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2022 03:38

Байден натякнув, що Маска потрібно взяти під пильний контроль

Байден натякнув, що Маска потрібно взяти під пильний контроль
Мільярдер та винахідник Ілон Маска звернув на себе увагу влади США. Фото: eastnews

Відносини керівника Twitter Ілона Маска з іншими країнами заслуговують уваги.

На це звернув увагу президент США Джо Байден, відповідаючи на запитання, чи вважає він Маска загрозою національній безпеці та чи повинен уряд США розслідувати його придбання Twitter за допомогою конгломерату Саудівської Аравії.

"Я вважаю, що співпраця та/або технічні відносини Ілона Маска з іншими країнами заслуговують уваги", — сказав Байден.

Він підкреслив, що не стверджує, що мільярдер робить щось невідповідне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск зробив заяву щодо нової місії Twitter

Ілон Маск має значні бізнес-інтереси в Китаї: країна є другим за величиною ринком Tesla, і компанія виробляє близько половини своїх автомобілів на заводах у Китаї. Маска неодноразово критикували за надмірну дружбу з правлячою Комуністичною партією Китаю.

Деякі експерти висловлюють занепокоєння, що зв'язки Маска з Китаєм можуть вплинути на те, як він керує Twitter. Наприклад, він може заплющувати очі на китайську урядову пропаганду, або спонсоровані державою кампанії з дезінформації через побоювання, що це може негативно вплинути на його ділові відносини з Пекіном.

У жовтні він запропонував, щоб Тайвань став "особливою адміністративною зоною" Китаю. Цю ідею схвалили в Китаї, але не в Тайвані.

Відносини Маска з Саудівською Аравією також потрапили під пильну увагу. Компанія Kingdom Holding Co. із Саудівської Аравії та приватний офіс принца Аль-Валіда бін Талала заявили про готовність допомогти Маску профінансувати покупку Twitter, передавши свою поточну частку вартістю близько $1,89 мільярда.

Купівля Маском Twitter викликала також побоювання, що він може піддатися на тиск з боку країн, які намагаються контролювати онлайн-мовлення.

Напередодні проміжних виборів до Конгресу США власник Tesla, SpaceX і Twitter Ілон Маск закликав американців голосувати за республіканців.

"Розділена влада не дає партіям впадати в крайнощі, тому я рекомендую голосувати за республіканський Конгрес, враховуючи, що президентом буде демократ", – написав мільярдер у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Байден натякнув, що Маска потрібно взяти під пильний контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути