понеділок, 05 жовтня 2020 03:55

Азербайджан повідомив ОБСЄ про кількість жертв під час боїв в Карабасі

Азербайджан повідомив ОБСЄ про кількість жертв під час боїв в Карабасі

Міністр закордонних справ Азербайджана провів телефонну розмову з міністром Джейхуном Байрамовим та співголовою Мінської групи ОБСЄ США Ендрю Шофером.

Як повідомляє МЗС Азербайджану, міністр Джейхун Байрамов поінформував співголову США про посилення напруженості в регіоні, особливо про навмисні обстріли Вірменії азербайджанських цивільних та цивільних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вірменії допускають введення миротворців РФ у Карабах

"Міністр підкреслив, що націлювання на азербайджанські міста, розташовані далеко від лінії зіткнення, включаючи обстріли другого за величиною міста Азербайджану Гянджу з території Вірменії, призвели до жертв серед цивільного населення та руйнування інфраструктури. Ендрю Шофера повідомили, що до цього часу внаслідок обстрілу Вірменією було вбито 24 азербайджанських цивільних та 111 поранено", - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що, проводячи військові провокації, Вірменія переслідує мету тероризму та поширення паніки серед мирного населення.

Азербайджан висунув Вірменії ультиматум щодо припинення вогню. У своєму відеозверненні президент Азербайджану Ільхам Алієв також звинуватив у загостренні ситуації Вірменію та ряд країн, які "хотіли зберегти статус-кво" Нагірного Карабаху.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан повідомив ОБСЄ про кількість жертв під час боїв в Карабасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути