четвер, 03 грудня 2020 18:51

Азербайджан втратив у війні 2783 солдат, понад 100 зникли безвісти

Азербайджан втратив у війні 2783 солдат, понад 100 зникли безвісти
Знищене під час азербайджанського обстрілу в карабаському поселенні Коладжи авто, 1 жовтня / Reuters

Азербайджан заявив, що під час осіннього конфлікту з етнічними вірменськими силами через анклав Нагірний Карабах загинули 2783 азербайджанські солдати, а понад 100 зникли безвісти.

Досі Азербайджан не розкривав жодних військових втрат у конфлікті, що вибухнув 27 вересня, і припинився 10 листопада. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірмени вщент спалили село, яке влада помилково передала Азербайджану

Смуги території в Нагірному Карабаху, які раніше контролювали етнічні вірмени, були передані Азербайджану за мирною угодою, досягнутою за посередництва Москви. Баку отримав значну частину своєї території, яку втратив під час війни в 1990-х.

Вірменія ще не повідомила про остаточну кількість загиблих, але 14 листопада міністерство охорони здоров'я Вірменії заявило, що загинуло 2317 солдатів.

Нагірний Карабах – міжнародно визнана територія Азербайджану, яка в 1990-х була населена переважно вірменами. Під час азербайджано-вірменського конфлікту на початку 1990-х Баку втратив контроль над цією територією. Єреван створив там квазідержаву, яку не визнала жодна країна. Під час війни цієї осені азербайджанці відвоювали більшість території Нагірного Карабаху, проте також там розмістилися російські війська.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан втратив у війні 2783 солдат, понад 100 зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути