четвер, 19 травня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Австрія позбавить Газпром доступу до одного з найбільших газосховищ Європи

Австрія позбавить Газпром доступу до одного з найбільших газосховищ Європи
Сховище у передмісті Зальцбурга використовується для газопостачання Німеччини, але відіграє стратегічно важливу роль і для Австрії. Фото: pixabay.com

Австрія позбавить Газпром доступу до одного з найбільших підземних газосховищ у Європі.

Такий крок мотивований бажанням австрійської влади скоротити залежність від постачання природного газу з Російської Федерації, повідомляє видання DW.

"Уряд країни ухвалив 18 травня пакет заходів, щоб позбавити російський Газпром доступу до газосховища "Хайдах" у передмісті Зальцбурга. Це найбільше газосховище в Австрії та друге в Центральній Європі", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія поставила Росії "газовий ультиматум"

Сховище в передмісті Зальцбурга використовується для газопостачання Німеччини, але відіграє стратегічно важливу роль і для Австрії, оскільки досі частина газу з ПСГ у Хайдаху Німеччина перекачувала назад до австрійських земель - Тіроль і Форарльберг.

Також австрійська влада так намагається розв'язати питання недостатньої заповненості цього сховища. Його частина використовується дочірньою компанією російського холдингу Gazprom Germania, яка регулярно поповнює об'єкт газом, тоді як друга частина, яку використовує дочірня компанія Газпрому GSA, залишається порожньою.

"Якщо Газпром не поповнює запаси, то доступ матимуть інші, це цілком виправдано", - заявила міністерка у справах захисту клімату, екології, енергетики, транспорту, інновацій і технологій Леонора Ґевесслер під час засідання у Відні.

Європейська комісія надала членам ЄС проєкт шостого пакету санкцій проти Росії. Новий пакет передбачає поступову заборону на імпорт російської нафти впродовж шести-восьми місяців.

Зараз ви читаєте новину «Австрія позбавить Газпром доступу до одного з найбільших газосховищ Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути