понеділок, 24 серпня 2020 16:53

Армія Лукашенка готова стріляти - білоруський опозиціонер

Армія Лукашенка готова стріляти - білоруський опозиціонер
Чи застосує Лукашенко силовиків проти протестантів

Населення Білорусі третій тиждень протестує проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Білоруська опозиція створила Координаційну раду із метою переходу влади від Олександра Лукашенка до нового демократично вибраного уряду.

"Мою колегу Ольгу Ковалькову та Сергія Дилевського - це члени президії Координаційної ради - затримали біля входу в МАЗ. Біля прохідної співробітники ОМОНу кинули їх в автозак і повезли. Поки що зв'язку з ними немає, і що з ними – невідомо. Я сподіваюся, що їх відпустять. Хоча Лукашенко погрожував, що з понеділка почне жорстко реагувати на роботу Координаційної ради", – розповів член Координаційної ради білоруської опозиції Віталій Римашевський

Вважає, що влада Білорусі готова віддати армії наказ стріляти на ураження.

"Судячи із заяви нашого міністра оборони, який сказав, що дії армії можуть бути розцінені як геноцид, і це може послужити приводом для вторгнення з інших країн. Отже, вони до цього готові, вони на низькому старті. Олександр Лукашенко розгублений, наляканий. У політ на вертольоті взяв свого сина Миколу. Значить, що він нікому його не може довірити. Він любить сина, не може залишити його ні на хвилину, тобто він боїться. Вони готові стріляти - і Лукашенко, і міністр оборони можуть віддати такий наказ. Тому ми вважаємо, що акції повинні бути тільки мирними, оскільки вони чекають якоїсь агресії, щоб отримати формальний привід для жорстких дій", – розповів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь звинуватила Литву у порушенні повітряного простору

Небезпеки вторгнення НАТО, про яку говорить Лукашенко, немає.

"Жодна агресія неможлива з боку Європейського Союзу, це очевидно. Протести, які у нас відбуваються, це протести через внутрішній устрій Білорусі. Вони пов'язані з вимогою людей провести вільні вибори, з вимогою демократії та відставки Олександра Лукашенка. Рада усвідомлено ніякої зміни зовнішньополітичного вектора не озвучувала", – підсумував.

Виконувач обов'язків президента Білорусі Олександр Лукашенко погрожує звільненням вчителям, які не хочуть дотримуватися державної ідеології.

Зараз ви читаєте новину «Армія Лукашенка готова стріляти - білоруський опозиціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути