четвер, 19 листопада 2020 08:49

Apple виплатить $113 млн компенсації за уповільнення роботи iPhone

Apple виплатить $113 млн компенсації за уповільнення роботи iPhone
Крім виплати компенсацій, Apple погодилася протягом наступних 3-х років надавати правдиву інформацію про управління системою живлення. Фото: pexels.com

Компанія Apple додатково виплатить $113 млн у контексті судових позовів, пов'язаних з її одностороннім рішенням штучно уповільнити роботу старих смартфонів iPhone.

Це було зроблено у 33 американських штатах та округу Колумбія, щоб замаскувати проблеми з акумуляторами та змусити користувачів купувати нові пристрої, повідомляє Reuters.

Позов проти Apple колективно скерували коаліція штатів на чолі з Аризоною, Арканзасом та Індіаною. Він стосувався оновленого у 2016 році програмного забезпечення моделей iPhone 6, 7 і SE, яке зменшувало швидкість чіпів для того, щоб акумулятори на пристроях несподівано не вимикали телефони. У позові йдеться, що Apple вчинила оманливо, й натомість повинна була замінити батареї або розкрити суть проблеми. У березні 2020-го Apple вже уклала угоду про виплати постраждалим власникам iPhone до $500 млн для врегулювання колективних позовів.

Крім виплати компенсацій, Apple погодилася протягом наступних 3-х років надавати правдиву інформацію про управління системою живлення iPhone на своєму сайті, а також повідомляти про оновлення програмного забезпечення та налаштування iPhone.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий і маленький: iPhone 12 mini та iPhone 12 Pro Max вже в Україні

У ході презентації нової лінійки смартфонів компанія Apple не розкрила ємність встановлених акумуляторів, але вдалося з'ясувати характеристики батарей двох моделей нової серії - iPhone 12 та iPhone 12 mini.

Зараз ви читаєте новину «Apple виплатить $113 млн компенсації за уповільнення роботи iPhone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути