Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2018 15:39

Японська принцеса одружиться із бізнесменом і зречеться престолу

Японська принцеса одружиться із бізнесменом і зречеться престолу
Принцеса Аяко одружиться на співробітнику судноплавної компанії. Фото:The Japan Times

Японська принцеса 27-річна Аяко одружиться зі співробітником судноплавної компанії та зречеться престолу.

Третя і наймолодша донька покійного принца Такамадо, кузена нинішнього імператора Акіхіто, має намір вийти заміж за Кея Морію, 32 роки, співробітника судноплавної фірми NYK Line. Про це повідомляє CNN із посиланням на імператорській двір.

Кей і Аяко познайомилися у грудні минулого року завдяки матері принцеси. Вона знала про активну діяльність громадських організацій, започаткованих родиною Морія. Сподівалася залучити доньку до участі в благодійності на міжнародному рівні. Пара почала проводити час разом - кататися на лижах, мандрувати. У них спільні смаки в літературі. Кей - випусник Університета Кейо. Принцеса є науковим співробітником на факультеті соціальних досліджень Міжнародного університету Джосан.

Вінчання відбудеться 12 серпня, а весілля - 29 жовтня у токійському синтоїстському святилищі Мейдзі. Після цього, відповідно до придворних правил, Аяко має покинути палац і зректися престолу. Вона отримає майже $1 млн компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В британській королівській родині з'явиться подружжя геїв

Аяко не є прямою спадкоємицею престолу. Тому не претендуватиме на нього, коли імператор Акіхіто залишить трон наступного року. 2006-го у імператорській родині вперше за 40 років народився хлопчик - принц Хісахіто. Він, скоріше за все, успадкує владу. До того вели дискусії щодо зайняття престолу жінкою.

Жінки не повинні питати дозволу на весілля у Ради імперського дому. Останнім часом посилилася тенденція серед принцес одружуватися з простолюдинами. 2014-го сестра Аяко принцеса Норіко вийшла заміж за сина священика Кунімаро Сенге. Через 3 роки рідна онука імператора, принцеса Мако, оголосила про заручини з Кеєм Комуро. Він працював промоутером туристичних послуг на пляжі. Весілля мало відбутися цьогоріч. Але пара заявила, що не готова і перенесла подію на 2020 рік.

Королева Великої Британії Єлизавета ІІ подарувала принцу 33-річному Гаррі та його дружині Меган Маркл, 36 років, особняк. Йорк-котедж знаходиться у британському Норфолку на території маєтку Сандригем. Він займає площу 8 тис. га, включаючи парк у 240 га й сад площею 24 га. Поряд — Сандрингемський палац, одна з королівських резиденцій.

Зараз ви читаєте новину «Японська принцеса одружиться із бізнесменом і зречеться престолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути