четвер, 01 липня 2021 07:59

Аномальна спека убила в країні майже пів тисячі людей

Аномальна спека убила в країні майже пів тисячі людей
Експерти вивчатимуть закономірності смертей, зокрема регіони, у яких вони відбулися. Фото: Reuters

Канаду накрила рекордна хвиля спеки. У Британській Колумбії, найзахіднішій провінції країни з 25 червня від аномальної спеки раптово померли щонайменше 486 людей.

Зазвичай у цей період у провінції реєстрували приблизно 165 випадків раптової смерті, повідомляє CBC із посиланням на головну коронерку Британської Колумбії Лізу Лапоінт.

"Чимало померлих знайшли у їхніх власних не вентильованих оселях. Ми вважаємо, що спека, швидше за все, стала причиною цих смертей, але це вимагає додаткового підтвердження", - заявила коронерка.

Офіційна кількість раптових смертей найближчим часом збільшуватиметься. Реєстрація летальних випадків затримується через різке збільшення смертності в деяких районах. Лапоінт зауважила, що за останні три-п'ять років у провінції підтвердили всього три смерті, пов'язані зі спекою.

"Це застало багатьох із нас зненацька, ми раніше не стикалися з подібним, а тому треба трохи більше часу, щоб прискорити наші дії", - поділилася вона.

Експерти вивчатимуть закономірності смертей, зокрема регіони, у яких вони відбулися, а також вік, стать, захворювання і тип житла померлих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік пожалівся на аномальну спеку в TikTok. Його арештували

У вівторок в канадському місті Літтон зафіксували рекордну температуру в +49,5°C. Спеку понад +45°C ніколи не реєстрували в Канаді до цього тижня. +45°C спостерігали востаннє 1937 року. У понеділок Британська Колумбія вирішила закрити школи й університети.

Зараз ви читаєте новину «Аномальна спека убила в країні майже пів тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути