четвер, 22 вересня 2022 08:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW спрогнозували, як вплине мобілізація у РФ на хід війни

Аналітики ISW спрогнозували, як вплине мобілізація у РФ на хід війни
ISW: ЗСУ звільнять від росіян більшу частину територій до зими. Фото: Генштаб ЗСУ

Оголошена президентом Росії Володимиром Путіним часткова мобілізація у своїй країні не матиме суттєвого впливу на хід війни в Україні у найближчі місяці.

Часткова мобілізація не зможе перешкодити Україні звільнити від окупантів більшу частину своїх територій до цієї зими. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Оголошення Путіна про часткову мобілізацію показала багато проблем, з якими Росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну. Москва навряд чи зможе вирішити їх у найближчі місяці", – переконані аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська мобілізація навряд чи вплине на український контрнаступ – WSJ

ISW пояснив, що наказ Путіна мобілізувати частину "підготовленого" резерву Росії, тобто осіб, які пройшли строкову службу, протягом місяців не створить значної бойової сили агресора.

"Цього може бути достатньо лише для того, аби 2023 року підтримувати нинішній рівень російської військової сили, компенсуючи втрати, хоча навіть це ще не ясно", – додали у звіті.

21 вересня диктатор Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у всій Росії. Промову до народу диктатора вранці транслювали федеральні канали.

Під мобілізацію потраплять військові в запасі, які мають військові спеціальності й бойовий досвід. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

Також Путін пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї та підтримав проведення "референдумів" на окупованій території України.

У деяких містах Росії почалися мітинги проти мобілізації. Людей затримували.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW спрогнозували, як вплине мобілізація у РФ на хід війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути