неділя, 07 серпня 2022 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Amnesty International стала рупором пропаганди Путіна – The Times

Amnesty International стала рупором пропаганди Путіна – The Times
Скандальний звіт Amnesty International є російською пропагандою. Фото: eastnews.ua

Організація Amnesty International стала рупором російської пропаганди режиму диктатора Володимира Путіна.

Колись шановна гуманітарна кампанія цього тижня рішуче взялася знищити довіру до себе, зводячи наклеп на жертв російської агресії, написало британське видання The Times.

"Юридичні зобов'язання згідно з Женевською конвенцією щодо захисту цивільного населення під час війни – це зовсім не те, що звинувачувати і очорняти жертв агресії, чим займається Amnesty International. Присвячена висвітленню справ "в'язнів совісті" організація узялася за підрив довіри до себе, ставши рупором пропаганди путінського режиму. Представники громадськості, які щедро жертвують гроші та час, вважаючи, що вони допомагають жертвам переслідувань, мають зупинитися", – йдеться у публікації.

Amnesty International демонструє сумну байдужість до пригноблення. Існує юридичне зобов'язання, кодифіковане у Женевських конвенціях, захищати мирних жителів на війні, і моніторингова діяльність таких організацій, як Червоний Хрест, може допомогти забезпечити його виконання. Звіт Amnesty неправильно трактує зміст міжнародного права.

"Проявивши себе м'яко щодо злочину і фашизму, Amnesty International повинна мати порядність піти зі сцени. Українські сили базуються у житлових районах, бо їх атакує російська армія. Це усталений метод російських військових дій у Чечні та Сирії, а також в Україні. Натомість українські сили мужньо протистоять РФ, допомагаючи цивільному населенню залишити небезпечні райони. Не дивно, що український офіс групи, з яким ніхто не консультувався, засудив ці передбачувані висновки, тоді як російське посольство в Лондоні охоче відтворило їх", – зазначає The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойченко прокоментував скандальну доповідь Amnesty International

Торік ця правозахисна група вже принижувалася перед Кремлем, відмовившись визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в'язнем сумління, перш ніж поспішно скасувати це рішення після шквалу критики.

"Очевидно, Amnesty нічого не навчилася з цього фіаско. Генеральна секретарка Агнесс Калламар поскаржилася, що її групу розкритикували в соціальних мережах, ніби це вона була якоюсь скривдженою стороною, і що її легковажний фейлетон про Україну має статус Святого Письма", – ідеться у статті.

Видання підкреслює, що хоча в будь-якій серйозній неурядовій організації Калламар вже пішла б у відставку, ніякі кошти не зможуть врятувати репутацію Amnesty.

4 серпня організація Amnesty International заявила, українські військові нібито "наражають на небезпеку цивільне населення" і "розміщують озброєння в школах і лікарнях".

Міністр оборони України Олексій Резніков у відповідь заявив, що Amnesty International втратила адекватність.

Такими звітами Amnesty допомагає російським терористам, прокоментував ситуацію президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International стала рупором пропаганди Путіна – The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути