вівторок, 05 квітня 2022 04:49

Американські законодавці закликали Байдена надати Україні винищувачі та ракети

Американські законодавці закликали Байдена надати Україні винищувачі та ракети
Американський винищувач F/A-18C. Фото: mil.in.ua

Група американських законодавців закликають адміністрацію президента Джо Байдена збільшити та розширити поставки озброєння для України.

З такою ініціативою виступила двопартійна група з більш ніж 30 депутатів, інформує CNN.

Представники Демократичної партії Енді Кім і Джейсон Кроу та член Республіканської партії Пітер Мейєр направили Байдену лист із закликом надати українським військовим більше зброї, включаючи ракети класу "земля-повітря" великої дальності, винищувачі та протикорабельні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає ще один пакет безпекової допомоги "протягом наступних 24 годин" - Пентагон

Американські законодавці зазначають, що їх запит заснований на списку побажань, наданому владою України Конгресу минулого тижня, в якому вказані 17 пунктів щодо додаткової допомоги.

Запит депутатів США також включає збільшення поставок зенітних ракет Stinger і протитанкових ракет Javelin для поповнення запасів ЗСУ, а також безпілотників з більшою дальністю дії, щоб Україна могла "краще порушувати російські лінії постачання і протистояти російській тактиці облоги, особливо на сході України".

"В Україні більш ніж достатньо пілотів, навчених управляти додатковими літаками, якщо вони будуть надані. Додаткові літаки також дозволили б українським силам забезпечити більш адекватний захист міських районів, таких як Харків і Маріуполь, де в результаті російських атак відбулися численні жертви серед цивільного населення", - йдеться в листі.

Раніше низка сенаторів наголосили на важливості отримання Україною літаків МіГ-29 та дієвого сприяння цьому з боку адміністрації Сполучених Штатів Америки. "Чому ми не надаємо більше смертоносних безпілотників, більше просунутих систем ППО, не підтримуємо передач МіГ-29 – це не лише загадка, це ганьба", – написав сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Зараз ви читаєте новину «Американські законодавці закликали Байдена надати Україні винищувачі та ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути