Ексклюзиви
пʼятниця, 09 червня 2023 23:21

Американські конгресмени закликали Байдена надати Україні ATACMS

Американські конгресмени закликали Байдена надати Україні ATACMS
ATACMS – це ракети класу "земля-земля", які можуть літати на відстань близько 300 кілометрів. Фото: eastnews.ua

Американські конгресмени, республіканці та демократи, внесли до парламенту резолюцію із закликом до адміністрації президента США Джо Байдена розпочати постачання далекобійних ракет ATACMS в Україну.

Якщо США не дадуть Україні всієї необхідної зброї, то сприятимуть затягуванню війни. Про це сказав співавтор резолюції, голова комітету із закордонних справ Палати представників республіканець Майкл Маккоул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США прийняли рішення щодо далекобійних ракет для України – ЗМІ

"Успіх українського контрнаступу безпосередньо пов'язаний з військовою допомогою, яку надають США та наші союзники. Тому вкрай прикро, що адміністрація затримує мільярди доларів військового фінансування, які можна було б негайно передати Україні і своєю чергою допомогти її Збройним силам суттєво змінити ситуацію на полі бою", – вважає він.

У самому документі сказано, що США та країни-союзники мають тисячі ракет ATACMS, і частину з них можна передати Україні. Автори ініціативи згадують рішення Великої Британії та Франції про передачу українським захисникам далекобійних ракет Storm Shadow та Scalp дальністю від 250 кілометрів.

У проекті резолюції наголошується, що передача ATACMS надасть ЗСУ можливість завдавати ударів по глибокому тилу ворога. Це вплине на здатність Росії далі вести війну.

"Швидке надання цього вкрай важливого озброєння надасть українським військовим необхідну можливість ударів у глибокому тилу противника, якої вони наразі не мають, підриваючи здатність Росії вести війну", – йдеться в резолюції.

Армійські тактичні ракетні системи ATACMS – це ракети класу "земля-земля", які можуть літати на відстань близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази більше, ніж ракети, які використовуються мобільними системами HIMARS, які США почали надсилати в Україну минулого року.

Українські офіційні особи неодноразово наполягали на тому, що наша країна потребує таких постачань. Але Вашингтон поки що відмовляється від передачі Україні ракет. На позицію американської влади не вплинуло й рішення Британії про передачу Storm Shadow.

Зараз ви читаєте новину «Американські конгресмени закликали Байдена надати Україні ATACMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути