субота, 22 липня 2017 21:20

"Американська сила не поступається нікому" - Трамп похизувався суперавіаносцем США

На військово-морській базі Норфолк (штат Вірджинія) відбулася церемонія введення в дію найбільшого авіаносця ВМС США "Джеральд Р. Форд". Його вартість сягає $12,9 млрд, передає Укрінформ.

У заході взяв участь президент США Дональд Трамп.

"З американської сталі й американськими руками ми побудували стотисячитонний меседж для світу. Американська сила не поступається нікому", - сказав він.

Корабель важить 100 тис. тонн. Площа палуби 2 га. На ній можуть розміститися 75 літаків. Максимальна швидкість авіаносця сягає 30 вузлів (55,6 км/год), за день він здатний запустити до 220 бойових літаків з двох злітно-посадкових смуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочались випробування найбільшого авіаносця Королівського флоту Британії

Будівництво авіаносця розпочалося в 2009 році з планами завершити до 2015 року. Першочерговий бюджет становив $10,5 млрд. У процесі була виявлена необхідність введення певних вдосконалень, що розтягнуло процес ще на два роки та збільшило витрати на понад $2 млрд.

 

У червні 2017 року королівський військово-морський флот Великобританії розпочав випробування свого найбільшого авіаносця - HMS Queen Elizabeth (англ. "Королева Єлизавета" ред.)

Зараз ви читаєте новину «"Американська сила не поступається нікому" - Трамп похизувався суперавіаносцем США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути