понеділок, 12 березня 2018 09:48

Американці похвалили Росію за військову підготовку вздовж кордонів

Автор: wartime
  Росія випередила НАТО у військовій підготовці вздовж кордонів
Росія випередила НАТО у військовій підготовці вздовж кордонів

Росія на сьогодні має кращу підготовку до наземної операції біля своїх кордонів, ніж НАТО. Альянс ігнорує ризики холодної війни.

РФ користуватиметься значною місцевою перевагою в будь-якій конфронтації з НАТО біля своїх кордонів. Такі висновки американського аналітичного центру RAND, пише The Economist.

"США і їхній європейський союзник НАТО витратили на оборону 2015 року 871 мільярдів доларів, тоді як Росія - 52 мільярди. Але звіт аналітичного центру RAND свідчить про те, що зараз реальність дещо інша", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін лякає світ новою гіперзвуковою ракетою

У НАТО висловили побоювання, що Росія може зосередити протягом короткого періоду часу величезну кількість бойової сили в Балтійському регіоні.

"У бойових танках Росія перевищуватиме кількісно НАТО на 5,9 до одного, у піхотних бойових машинах - на 4,6 до одного. У ракетній артилерії - 270 до одного. І хоча НАТО користуватиметься перевагами в бойових літаках, їхня ефективність буде значно зменшена, коли вони зіткнуться з потужною інтегрованою системою протиповітряної оборони", - йдеться в звіті аналітиків.

1 березня в посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін заявив про створення новітньої зброї, зокрема крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, підводного безпілотника і новітньої лазерної зброї.

Путін заявив, що не блефує, тому не слід розгойдувати човен "на ім'я планета Земля", вводячи проти РФ санкції та інші обмеження. НАТО відреагувало на загрозу масштабними навчання біля кордонів Росії.

Зараз ви читаєте новину «Американці похвалили Росію за військову підготовку вздовж кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути