понеділок, 16 липня 2018 08:47

Америка прокинеться! – російські тролі готують нову інформаційну атаку

Америка прокинеться! – російські тролі готують нову інформаційну атаку
Фото: Shooting the Messenger

Російська "фабрика тролів" запустила новий сайт перед виборами до Конгресу США. Сайт USAReally з російськими засновниками планує надавати американцям "об'єктивну та незалежну інформацію"

Про це інформує "Голос Америки" з посиланням на Associated Press

Сайт USAReally належить другу Путіна Євгену Пригожину. Керівника "фабрики тролів" звинувачують у втручанні у вибори в США 2016 року. Але перед виборами до Конгрессу був запущений новий сайт, розрахований на американську аудиторію.

"Наочною ілюстрацією є сайт USAReally. Сайт був запущений в травні Федеральним агентством новин, яким керує союзник Путіна Євген Пригожин. Ця лише частина "фабрики тролів", працівникам якої спецпрокурор Роберт Мюллер пред'явив звинувачення цьогоріч раніше", – пише видання.

Московський офіс USAReally розташований в тому ж будинку, що і російське "Федеральне агентство новин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських тролів ловитимуть за 24 години — США

Як пише AP, сайт USAReally виглядає дилетантським. Його російське походження впадає у вічі.

На сайті повідомляють, що його мета – надавати американцям об'єктивну та незалежну інформацію. Його головний редактор Олександр Малькевич стверджує, що це ніяк не пов'язано з впливом на проміжні вибори в США. Але його московський офіс прикрашений прапором конфедератів, фотографіями Трампа та присвяченими йому сувенірами. У ньому також є ручка, де написані відомі цитати Трампа.

Згідно з твердженням Малькевича, американці самі розколюють суспільство.

"У той час, як служби безпеки США перебувають у стані підвищеної готовності, розвідувальне співтовариство поки що не отримало доказів наявності серйозної кампанії, спрямованої на втручання в інфраструктуру виборів за зразком 2016 року", – про це заявив заступник міністра внутрішньої безпеки Крістофер Кребс на слуханнях, які відбулися в Конгресі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти "фабрики тролів"

AP припускає, що російські зловмисники чекають на президентські вибори 2020 року, які мають набагато більше значення для американської зовнішньої політики.

"Тим часом армія ботів, тролів і таких сайтів, як USAReally, схоже, зондує ситуацію", – йдеться в статті Associated Press.

На думку експерта із дослідницької групи Bellingcat Аріка Тоулера, сайт USAReally сам по собі навряд чи стане суттєвою рушійною силою. На його думку, це частково пов'язано зі вжитими Twitter і Facebook заходами з виявлення та закриття автоматизованих облікових записів.

Тоулер припускає, що сайт може набрати обертів. USAReally здатен створити контент, який потім буде передаватися іншим американськими агрегаторами провокаційних новин, таким як InfoWars або Gateway Pundit. Експерт вважає, що головна роль таких сайтів полягає в тому, щоб догодити Кремлю.

Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув обвинувачення 13 росіянам, які працювали у "фабриці тролів", та ще трьом організаціям у втручанні в вибори президента Сполучених Штатів.

Росіян звинувачують у змові з метою обдурити Сполучені Штати. Крім того, двох росіян зі списку обвинувачують у банківському шахрайстві, ще чотирьох – у крадіжці особистих даних інших людей.

Зараз ви читаєте новину «Америка прокинеться! – російські тролі готують нову інформаційну атаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути