вівторок, 10 жовтня 2017 11:07

Америка підтримує ІДІЛ — Росія

Америка підтримує ІДІЛ — Росія

Сьогодні РФ звинуватила США в тому, що вони насправді не ведуть ніякої боротьби з ІДІЛ і цілеспрямовано зменшують кількість повітряних атак в Іраку, аби дозволити бойовикам ІДІЛ зайти в Сирію. Цей план буцімто направлений проти армії Асада, президента Сирії, якого підтримує Росія.

Так бачить ситуацію Міноборони РФ. У міністерстві також заявляють, що США перестали "допомагати" одразу ж, як війська Асада почали відновлювати контроль над сирійським містом Дейр-ель-Зор з допомогою повітряних сил Росії, повідомляють в Reuters.

"Очевидно, що військова коаліція на чолі з США лише прикидається, що воює з ІДІЛ, у першу чергу — в Іраку. І водночас із тим вона чомусь хоче продемонструвати, що веде активну боротьбу з терористами в Сирії", - заявив генерал-майор Ігор Конащенков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ісламська держава" збила російський вертоліт

За версією РФ, результатом стало те, що сили ІДІЛ мігрували з прикордонної смуги Іраку до Дейр-ель-Зор в Сирії і стали ще більш активними в цій країні.

"Дії Пентагону і коаліції вимагають пояснення. Вони що, хочуть, аби сирійські війська з підтримкою російських сил перестали намагатися відновити контроль над сирійськими територіями?", - запитав Конащенков.

"Чи це хитрий крок, який було зроблено, аби очистити Ірак від ІДІЛ і спрямувати терористів проти російсько-сирійськоїї армії?".

У США, в свою чергу, побутує переконання, що це РФ підтримує ІДІЛ, а через її повітряні удари в Сирії загинули сотні цивільних людей. Дейр-ель-Зор — це "гаряча" точка в Сирії, в якій ІДІЛ нещодавно захопила двох російських військовослужбовців. Одного з них уже стратили. Також напруга між Вашингтоном і РФ різко зростає останніми тижнями. Так, Facebook, Google та американські служби нацбезпеки довели, що РФ таки втручалася у американські вибори, на яких переміг Трамп.

Зараз ви читаєте новину «Америка підтримує ІДІЛ — Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути